Ochelari de soare pentru bebeluși și copii – cum îi alegem pe cei mai potriviți

ochelari de soare pentru bebeluși și copii

De mică, fii-mea nu suportă să stea afară când e soarele puternic, mai ales din cauza luminii. Mereu m-am întrebat de unde să îi cumpăr ochelari de soare potriviți, pentru că mi-era teamă să nu-i strice ochii. Sau să nu se rupă și să o rănească în vreun fel, din cauza plasticului rigid.

M-am documentat un pic pe subiect și am descoperit că merită să luăm în considerare următoarele criterii:

  • Vârsta copilului - până la 6 luni, bebelușii nu ar trebui expuși deloc la soare, iar apoi, cu grijă în special în intervalul 10:00 - 16:00
  • Gradul de protecție a lentilelor împotriva razelor de soare: UVA (ultraviolete lungi, cele care pot penetra corneea), UVB (ultraviolete scurte, cele care produc arsuri) și UVC - practic, lentilele care oferă protecție de 99-100% sunt cele mai bune
  • Intensitatea nuanței lentilelor - ușor colorați / pentru utilizare generală / foarte închiși (cei din urmă se recomandă în cazul luminii reflectate de întinderi de zăpadă sau luciul apei) - cei din categoria pentru utilizare generală au un nivel mediu de colorare și sunt potriviți în multe situații
  • Existența unui filtru care să protejeze ochii de lumina albastră
  • Compoziția materialului din care sunt făcuți, să fie rezistenți la zgârieturi și rupere dar flexibili și adaptabili fizionomiei copiilor. Pentru bebeluși, musai să aibă curelușă care li se prinde în jurul capului, ca să nu îi scape
  • Certificarea conform normelor internaționale
  • Evident, contează și aspectul, orice copil vrea să fie cool :))

La IYA, am găsit ochelari pentru bebeluși și copii care bifează cam toate criteriile de mai sus. Și i-am scos la plimbare, în speranța că soarele o să se arate cu mai multă generozitate.

ochelari de soare pentru bebeluși și copii

După cum se observă, Lidia e în etapa în care vrea să fie interesantă (așa mi-a zis să scriu, nu cool 😀 ) așa că stilul i s-a potrivit mănușă.

Cel mai mult îmi place la ochelarii ăștia că ramele sunt ușoare și flexibile, se așează confortabil pe fața ei. Balamalele se pot mișca în toate direcțiile fără să se rupă. Deci cred că se poate și așeza pe ei și tot nu se strică 😀 Iar design-ul, măiculițăă, zici că e din Men in Black, nu alta.

Vă invit să aruncați o privire pe site-ul IYA.ro unde găsiți toată gama de ochelari KiETLA pentru toate vârstele (de la 0 la 12 ani).

Voi de unde cumpărați ochelari de soare pentru copii și după ce criterii vă ghidați?

***

Am mai scris despre conceptul IYA aici

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...