La mare la bulgari: Balcic și Albena (partea I)

Făcusem rezervare încă din februarie pentru luna iulie, la o pensiune/vilă din România, la Costinești. Mi-a plăcut pentru că arăta diferit de toate unitățile de cazare pe care le văzusem. Și, din poze, părea o zonă liniștită, departe de aglomerație, cam ce căutăm noi de obicei. Aveam însă inima puțin îndoită pentru că piscina nu părea mare. Iar pentru Lidia, piscina contează enorm. Le-am scris mesaj să îi întreb dacă e în stare funcțională (în foto era acoperită), nu mi-au răspuns. La câteva zile însă, am primit mesaj de la ei că trebuie să depun un depozit de 620 de lei din totalul sumei de 1550 de lei, cât ar fi costat sejurul. În termen de 24 de ore. Asta cu 5 (5!) luni înainte de sejur. Am zis NO WAY! Știu că așa au politica anumite unități dar, nene, nu cu atât de mult timp în avans. În plus, m-a deranjat faptul că la mesajul anterior, unde aveam nevoie de o informație, nu mi-au răspuns. Anularea era gratuită până la un anumit moment, deci am apăsat butonul. Buuun, dar ce facem acum? M-am gândit eu, m-am sfătuit cu soțul și am decis: Balcic nu e așa departe de țară. Am mai trecut pe acolo, ne-a plăcut mult, așa că hai la mare la bulgari!

Cazarea

Experiența anterioară în Bulgaria ne-a făcut mai conștienți referitor la organizare

Neștiind cum e la bulgari, data trecută am avut rezervare la o vilă de familie, la vreo 20 km de Varna, într-o zonă unde nu era nimic. Dar nimic! Trebuia să mergem cu mașina și la plajă și la restaurant și la supermarket. Având în vedere că am mai vizitat Balcic și am aflat de la prieteni câteva insight-uri, am știut ce să căutăm.

Ce am vrut musai să avem la hotel:

  • piscină (și bine am făcut, pentru că apa mării era nu rece, ci sloi!)
  • mic dejun (bufet suedez, foarte bun, destul și variat)
  • proximitate față de restaurante, supermarket, bancomat și....neapărat de Palatul Reginei Maria (asta a fost dorința mea 🙂 ), automat și de faleză

Ce a fost "nice to have" și ne-am bucurat din plin de ele:

  • terasă închisă (ca un balcon mai mare), cu masă, scaune, farfurii și tacâmuri - anexă la camera triplă
  • foișoare în grădina plină de copaci și iarbă a hotelului
  • zonă cu biliard, tenis de masă și darts - la liber pentru cei cazați acolo

Am ales Hotel Naslada și a costat în total 1327 de lei (bed & breakfast), cu un avans de doar 350 de lei, luați de hotel de pe cardul meu cu o săptămână înainte de sejur. Singura nemulțumire pe care am avut-o legată de cazare: baia. Mirosul devenea destul de puternic seara și dimineața iar dușul era direct pe gresie, fără să fie îngrădit în vreun fel, deci toată baia se umplea cu apă. Se scurgea destul de repede, fiind în pantă dar totuși.... Capul dușului a fost inițial stricat dar am semnalat la recepție și l-au înlocuit rapid.

Fază tare: i-a trecut Lidiei prin cap să-și pună telefonul în seiful încastrat în dulapul din cameră. Și a închis ușa

Jale! Bărbată-miu făcea ca toate alea, că nu o să-l mai poată deschide, că era probabil cifrul celui dinainte... M-am dus la recepție, încurcată, să întreb ce putem face. În secunda doi, a scos băiatul o cheiță, a venit și a descuiat seiful :))) End of story.

Sugestii

Apropo de limba engleză, să știți că nu vă trebuie acolo. Oamenii vorbesc cât de cât sau, cel puțin înțeleg, limba română. Nu degeaba sunt așa aproape de noi și a mai și fost teritoriu românesc timp de aproape 30 de ani.

Banii: noi am scos de la bancomat de acolo și rău am făcut. Rata de schimb a fost dezavantajoasă. Mai bine aveți schimbat la un curs ok, ca de exemplu: 1 leva = 2,5 lei.

Vigneta am cumpărat-o imediat după ce am trecut de vamă, valabilitate: o săptămână.

Mâncarea

Vă recomand să încercați bucatele tradiționale când călătoriți. Amintirile ce rămân pe papilele gustative nu se pot păstra doar prin fotografii.

Scoici, foarte proaspete și extrem de gustoase. Cartofii cu usturoi și berea sunt opționale dar....highly recommended 🙂

O mâncare simplă dar care m-a lăsat mască: acea plită este încinsă și mixul de carne cu legume a sfârâit cel puțin jumătate din timpul alocat îngurgitării bunătăților. Porția e cam pentru două persoane și prețul a fost de 19 leva

Gondola (soțul e fan). Un soi de musaca, gustul totuși diferit, nu știu unde să o încadrez exact. Dacă vă plac mâncărurile combinate și cu sos, pentru voi e 🙂 În spate e pita cu cașcaval, un mega-hit pentru fii-mea pe care mâncare bulgărească nu prea a prins-o dar din asta a mâncat aproape zilnic

Plimbări, plajă și obiective turistice la mare la bulgari

Revin în partea a II-a, am și aici niște sugestii drăguțe 🙂 Stay tuned.

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Un răspuns la “La mare la bulgari: Balcic și Albena (partea I)”

Cristina

Cred ca povestea cu dusul direct pe gresie e tradiție la ei. Am întâlnit o deseori.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...