Contrar pozei, nu beau neapărat mai mult, dar am văzut că e în trend să scrii că dai pe gât un pahar cu vin ca să treacă nervii cei nervoși 😀 De la făcut ordine în casă la încercat să rezolv dezordinea din cap, am trecut prin toate stările în perioada asta. E motivul pentru care am scris mai puțin și m-am concentrat mai mult pe acțiuni punctuale. Pur și simplu, mi se blochează mintea pe tot felul de gânduri întunecate și nu reușesc să duc la capăt fraze prea coerente. M-am gândit totuși, să comprim aici cam ce (mai) fac de când cu izolarea. În caz că aveați vreo îngrijorare 🙂
Ce fac mai des sau mai mult decât de obicei
Am citit. Vă zic și vouă ce, nu ca să mă laud, dar poate vă dau o idee. Și aștept și de la voi sugestii de cărți care v-au plăcut. Nuntă în cer (Mircea Eliade), Orbi (Petronela Rotar), Cele cinci limbaje ale iubirii (Gary Chapman) - pe care v-o recomand cu mare mare căldură, toată lumea ar trebui să citească asta. Iar acum am două cărți în curs de lecturare: Viața elfilor (Muriel Barbery) și Cum să ne păstrăm copiii aproape (Dr. Gordon Neufeld, Gabor Mate).
M-am uitat la mai multe filme și seriale: mini-seria Unorthodox mi-a plăcut, acum urmăresc Shtisel (tot din aceeași arie, ca să-i spun așa). În ceea ce privește filme, nu vă așteptați să vă recomand ceva pentru că am văzut ce am prins la TV sau pe Netflix: Spiderman (al nu știu câtelea), Frații Grimm, Wolverine, două filme românești surprinzător de amuzante și ieșite din pattern-ul românesc: Miami Bici și Oh, Ramona! În rest, mult Paprika TV și, pe alocuri, surorile Kardashian. Pe bune, chiar nimic filozofic, simt nevoia să văd prostii ca să-mi mai abată atenția de la ce se întâmplă cu pandemia asta.
Am gătit, cu mai puțin chef decât ar fi, probabil, cazul. După Paști, când am mâncat doar ce am primit de la ai noștri, ne-am axat pe mâncăruri care se prepară mai ușor (fripturi la cuptor, burger, ciorbă, salate, pizza, ouă umplute - din ouăle vopsite de la Paști) și deserturi rapide (clătite, brioșe, negrese). Chestia e că trebuie să pun masa și să spăl vasele de 3 ori pe zi (mai puțin pentru soț care lucrează) și astă mă cam demoralizează.
Am dobândit noi competențe :)) Am învățat să mă epilez singură cu ceară fierbinte. Yey! Nu iese perfect dar măcar nu voi fi urs grizzly până se redeschid saloanele 😀
Shopping online. Clar am crescut nivelul cumpăratului pe net, am luat absolut de toate: fructe, legume, produse de supermarket, mâncare și nisip pentru pisică, haine, cărți, produse de igienă, ce vrei și ce nu vrei. Am avut zile când erau 3 colete programate în aceeași zi și le încurcam 😀 Nu am cheltuit neapărat mai mult decât de obicei dar, practic, tot ce cumpăram de la magazin, am luat acum online. Și am descoperit o sursă de fructe, legume și verdețuri mai gustoase și mai proaspete decât ce găsesc la supermarket (în piețe nu prea ajung niciodată): Fruitful. Le fac reclamă pe gratis pentru că merită.
Fitness, yoga și zumba în casă. Sportul în apartament nu e ca la sală. Deși e mai simplu pentru că nu trebuie să te deplasezi și poți face duș imediat, mie îmi lipsește vibe-ul, interacțiunea de la clasa săptămânală de total body workout. În plus, în afară de vestimentația adecvată, nu am echipament de sport așa cum ar fi normal (saltea potrivită, gantere, etc). Oricum, e mai bine decât nimic și mișcarea asta, așa cum e ea, mă ajută să-mi mențin cât de cât un tonus, de altfel destul de afectat de statul în casă.
Teme cu Lidia - până la pandemie, treaba era "în sarcina" părinților mei. Acum, am în plus și troubleshooting pentru sesiunile ei online, intermediere de poze cu teme și informații de la clasă (eram și până acum președintele comitetului dar în perioada asta de învățare de acasă "traficul de date" a luat mai mare amploare :D)
Mi-am intensificat puțin prezența pe Instagram, deși tot cu ups and downs, nu am o frecvență stabilă. Și, zic eu, postările au devenit un pic mai armonizate din punct de vedere cromatic și conceptual. Deși mai am multe de învățat și pus în practică.
Am dat drumul, pe pagina de Facebook Mămica Activă, la o serie de idei de activități și acțiuni care vă pot fi utile. Urmăriți postările cu #activitateazilei
M-am implicat în campanii de conștientizare și sprijin pentru cei vulnerabili în fața pandemiei:
- Am participat, voluntar, ca speaker în cadrul unui webinar adresat celor în căutarea unui loc de muncă, alături de Asociația Young Initiative, înregistrarea o puteți vedea aici
- Am citit o povestioară în campania celor de la Salvați Copiii, #salvezcupovesti, pentru copiii cu posibilități financiare foarte reduse
- Am donat, împreună cu Lidia, jucării pentru copiii beneficiari ai Asociației Social Incubator, în campania Joc în DAR
- M-am pozat cu mască, pentru campania #PoartăMască
Ce fac mai puțin decât de obicei
Nivelul meu de răbdare e la cote critic de mici. E greu să lucrez de acasă și, în același timp, să mă concentrez în timp ce TV e pe desene, să mă asigur că fii-mea are de mâncare, că îi și răspund la întrebări și că nu stă toată ziua pe tabletă.
Mă controlez mai puțin. Da, am avut momente când mi-am ieșit din fire în fața copilului. Da, au fost și certuri cu soțul. Poate practic empatia cu ei mai rar decât mi-aș dori, mai puțin decât pot. Pentru că am nevoie să am grijă și de mine. Și nu știu cum să o exprim în așa fel încât cei care locuiesc în aceeași casă cu mine să înțeleagă că nu am nimic personal cu ei, e doar o nevoie de spațiu.
Ieșim de infinit mai puține ori din casă decât am fi făcut-o într-o astfel de primăvară frumoasă. Am ratat pomii înfloriți, liliacul parfumat, rapița în drum spre mare. Cel mai probabil și sejurul la mare e doar o himeră vara asta....
Da, sunt frustrată și îmi lipsește interacțiunea față în față cu colegii. Mi-e dor de socializarea de la evenimente. Am mai puțină siguranță pentru sănătatea familiei și a mea. E teama asta constantă, îngrijorarea pentru ceva invizibil care ne poate ataca oricând. Din cauza izolării, uneori îmi vine să mă urc pe pereți ca șopârlele, alteori aș vrea să stau singură într-un colț și să nu mă bage nimeni în seamă.
Și nu, nu fac sex mai des decât de obicei :))
Partea cu "hai să profităm de perioada asta" nu prea funcționează la mine. Psihicul îmi pune obstacole și nu mă pot relaxa, deci odihna nu e neapărat un avantaj al izolării.
Voi cum vă descurcați? Mi-ar plăcea să-mi povestiți ce ați făcut, în perioada asta a pandemiei, mai mult sau mai puțin decât de obicei. Sănătoși să fim și să ieșim cu bine din impas!
2 răspunsuri la “Ce (mai) fac de când cu izolarea”
Vai, vreau să știu și eu cum ai făcut cu epilat ul cu ceară, că mă bate și pe mine gândul, chiar dacă se deschid saloanele. Poate scrii un articol separat.
Păi nu e mult de zis, am comandat ceară (Karaver se numește) și am încălzit-o pe foc. Apoi am încercat să fac ce face cosmeticiana dar nu mi-a ieșit perfect Inghinal m-a durut de mi-au dat lacrimile dar am reușit. Pe picioare e mai greu – fiind o suprafață mare, a trebuit să încălzesc de mai multe ori ceara pe aragaz. Pe termen lung dacă m-aș epila acasă, mi-aș lua un aparat din acela cu termostat. Dar abia aștept să ajung la salon