Eu nu sunt o sportivă din fire dar de ceva timp m-am obișnuit să merg la sală o dată pe săptămână. Când ratez o ședință, corpul meu efectiv mă "trage de mânecă" și încep să resimt efectele sedentarismului. Acum, cu izolarea, cel mai mult îmi lipsesc ieșirile în parc la soare, mai ales când e frumos afară. Mi-e dor și de antrenamentul intens de la sală, așa că m-am hotărât să compensez, cum pot, cu activități sportive în casă.
Bine de știut înainte de a ne apuca de activități sportive în casă
Pe net sunt foarte multe înregistrări care ne pot ajuta să ne antrenăm în fel și chip. O mare parte dintre ele nu necesită echipamente speciale de sport dar e bine să avem totuși:
- Echipamentul sportiv de bază - pentru mine, bustiera e musai ca să îmi pot desfășura activitățile fără probleme 🙂 Apoi colanții și un tricou funcțional
- Saltea de izopren - eu o folosesc la yoga și atunci când fac abdomene. Alunecă însă destul de tare pe parchet
- Hidratare. În timpul activităților sportive și nu numai, consumul de apă e foarte important. Apa plată pe care o beau cel mai des este Borsec. Am aflat, de la cei din grupul Romaqua despre încă un sortiment apă minerală naturală: Stânceni. Iată mai multe informații:
Apa minerală naturală carbogazificată Stânceni are un conținut bogat în minerale, în special sodiu, calciu și magneziu, oferind o hidratare optimă și susținând buna funcționare a organismului. Sursele Stânceni sunt situate în partea centrală a României, în Carpații Orientali, zona protejată Parcul Național Călimani, departe de orice sursă de poluare, rocile vulcanice furnizând apei un conținut special de minerale.
În 2019, în cadrul competiției internaționale World Selection, apa minerală naturală carbogazificată Stânceni a primit distincția Gold Award, premiul fiind o confirmare a calității deosebite a apei izvorâtă din Munții Călimani.
Ce tipuri de exerciții fizice fac eu în apartament
Am încercat, cu succes, următoarele: yoga (e destul de statică, nu e nevoie de mult spațiu), fitness (fără aparate 😀 ) și pilates. Merg și cardio și zumba, cu mențiunea ca vecinii de jos să nu aibă obiecții 🙂 Evident, pentru spinning bicicleta eliptică ar fi o opțiune dar momentan nu am.
Câteva recomandări:
- Grijă la tipurile de exerciții pentru cei care le încearcă pentru prima oară! Unele par foarte ușoare dar fără o încălzire în prealabil. pot cauza febră musculară sau întinderi. Dacă antrenamentul găsit nu are încălzire la început și stretching la final, ele pot fi găsite separat.
- Atenție la accidentele în casă. Oricât de distractive ar fi anumite activități, spațiul din casă este diferit de cel de la sală și nu e creat special pentru sport în interior.
- Chiar dacă nu facem sport intens, chiar și ridicatul de pe scaun și executarea unor mișcări de stretching, o dată la 1-2 ore, ajută foarte mult. Cervicala mea îmi mulțumește ori de câte ori devin conștientă de poziția incorectă pe scaun și îmi îndrept umerii.
Pentru voi cum e perioada asta? Ce s-a schimbat din punct de vedere al activităților sportive? Reușiți să vă mențineți un tonus bun?