Yoga și mindfulness pentru copii – Spring Yoga Festival (20 aprilie)

Cine spune că cei mici nu au de ce să fie stresați, e departe de adevăr. Copiii au o grămadă de motive să fie agitați, triști, speriați, obosiți, nervoși. Nici noi, adulții, nu realizăm mereu ce ni se întâmplă. Nu ne dăm seama că e momentul pentru o pauză decât atunci când chiar nu mai putem. De asta e important să găsim, din timp, activitățile care ne readuc pe linia de plutire. Yoga și mindfulness mi se par niște tehnici foarte bune pentru liniștire și concentrare pe prezent. Așa că salut inițiativa celor care le adaptează pentru copii. Spring Yoga Festival e un astfel de proiect frumos.

Locație: Centrul MikaZen 

Aflat la cea de-a treia ediție, festivalul include acum și o clasă de yoga și mindfulness pentru copii (7 - 12 ani).

Evenimentul se adresează unui public foarte larg: celor care experimenteaza yoga pentru prima dată, în sprijinul cărora venim cu o clasă special concepută „Introducere in yoga și meditație”, începătorilor, care au posibilitatea de a experimenta stiluri diferite de yoga pentru a vedea ce li se potrivește mai bine, celor care practică deja yoga, oferindu-le oportunitatea de a-și îmbogăți practica și experiența prin marea diversitate de clase și ghizi prezenți în festival, copiilor, prin clasa de yoga special concepută pentru ei.

Organizatoarea Spring Yoga Festival este Michelle Dumitru, instructor de yoga certificat internațional de către Yoga Alliance USA (RYT 200 & 95 RCYT), instructor yoga pentru copii, adolescenți, copii cu dizabilitați, adulți și familie. Ea este fondatoarea conceptului MikaZen "Yoga pentru tine și familia ta“.

Principalele beneficii ale practicării yoga de către copii

  • creșterea puterii de concentrare
  • dezvoltarea motricității
  • creșterea flexibilității
  • îmbunătățirea echilibrului și coordonării
  • diminuarea stresului și a anxietății

Yoga este pentru oricine – copii, adulți, seniori – dar atunci când este practicată de copii, devine magică. Practicată într-un mediu prietenos, îi ajută pe copii să învețe prin joacă. După clasele de yoga, toți copiii merg acasă cu o stralucire sanătoasa, cu vibrații pozitive și pace interioară, spune Michelle

Programul întreg al Spring Yoga Festival

10.00 Deschiderea Festivalului

10.15 – 11.45 Introducere în yoga și meditație cu Michelle

12.00 – 13.00 Yoga și mindfulness pentru copii (7-12 ani) cu Michelle

13.15 – 14.15 Thai Yoga cu Irina Smaranda

14.30 – 15.30 Yoga Strala cu Alice Rosentzweig

15.45 – 16.45 Hatha Yoga cu Lidia Pasztor

17.00 – 18.00 Meditație cu Boluri Cântătoare cu Florina Ungureanu

18.15 – 19.15 Meditație ofrandă Mamei Pământ – alchimizarea corpului durere cu Maria Cristina Antonescu

Participarea se face pe bază de înscriere aici și plata în avans a 40 de lei (o clasă de yoga costă 40 de lei/persoană iar atelierul de introducere în yoga și meditație, 100 de lei).

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...