Trupa ZURLI în turneu naţional – educaţie alternativă pentru copiii orfani

 

 

Zurli - Poster casuta 70x100 FINAL-02

Mă alătur promovării fenomenului ZURLI, o gaşcă care nu are cum să se prindă ca o ventuză de sufleţelul oricărui copil, care educă prin scenete gândite a fi simple dar totuşi cu sens pentru cei mici, care antrenează pe toată lumea prin melodii genial de uşoare dar de o veselie molipsitoare. Nu ai cum, ca adult, să nu baţi măcar din palme pe ritmul deja binecunoscutului „Am o căsuţă mică”. Aici am scris mai multe din impresiile mele de la spectacolul care a fost la Sala Palatului: http://mamicaactiva.wordpress.com/2014/03/31/un-spectacol-de-nota-10/

Am menţionat educaţie şi nu întâmplător pentru că Trupa Zurli îşi propune ca, însoţiţi de un grup de copii din Valea Plopului, să bucure mii de spectatori dar şi să îi ajute pe micuţii orfani să îşi descopere şi să-şi dezvolte abilităţi pe care nici nu ştiu că le au.

TEATRU, DANS, LECTURĂ şi JOACĂ sunt cuvintele care definesc proiectul social de educaţie alternativă, „Priveşte şi învaţă”. Timp de 3 luni, copiii orfani vor călători în 30 de oraşe alături de trupă şi vor prinde „meserie” de la gaşca ZURLI şi de la vedete, devenind mai responsabili de ceea ce-i încojoară dar mai ales de ei înşişi.

„Valea Plopului este o familie cu 400 de membri. Mic sau mare, fiecare găseşte aici un loc sigur şi o vorbă bună. Este un loc în care răutatea nu îşi are casă, iar invidia şi nedreptatea nu se cunosc. Se simte doar, adânc, iubirea. Părintele Tănase, cel care a luat de 20 de ani în grijă aceste suflete nevinovate, face eforturi mari pentru ca fiecare să aibă parte de o viaţă normală. Părintele a ridicat case, biserici şi spaţii de muncă. Dar a făcut şi botezuri şi nunţi copiilor ajunşi oameni la casele lor. A trimis 20 de tineri la facultate, iar copiii lui au rezultate bune la examenele naţionale. Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fără ajutorul oamenilor care să creadă în povestea lor, care să-i ajute şi să-i sprijine.” (citat din comunicatul de presă al evenimentului.

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa Dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu*

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciere Încarc...
%d blogeri au apreciat: