Cum învață copiii cel mai ușor o limbă străină, fără a pleca din țară 🙂

Pentru copii, crearea contextului de învățare e esențial, cred că știm cu toții. Dar cum faci asta, într-o lume în care informația circulă așa repede și răbdarea dispare cu viteza luminii? Pentru deprinderea limbilor străine există cursuri, cluburi, meditații, aplicații mobile, etc. Cea mai eficientă este expunerea directă la vorbirea nativă a acelor limbi străine, în mediul lor originar. Dar asta nu e la îndemâna oricui. Vreau să vă povestesc despre o metodă care mi se pare apropiată, dar nu presupune părăsirea țării: învățare non-formală a unei limbi străine, aplicată pe diverse domenii de interes. Tinerii de la Asociația Gutenberg au studiat în Germania și acum susțin un astfel de concept de succes: taberele de germană. 

Despre taberele de germană

Mie îmi sună grozav, mai ales fiind vorba despre o limbă așa de grea (părerea mea personală), să scoți copilul din mediul plin de distrageri și să-l antrenezi în tematici care îi plac. Contează mult și faptul că e o infuzie intensivă de germană: orarul taberelor săptămânale e 9:00 – 17:00, cu pauză de prânz.

Se derulează în orașele Cluj-Napoca, București și Iași, pentru elevii de școală primară și gimnaziu (clasele 0 – 8). De asemenea, copiii pot merge în tabere la munte, la Vălenii de munte (Prahova) sau în Munții Apuseni.

Niveluri: de la începători, la cei care vorbesc deja limba germană.

Tematicile abordate

  • jurnalism
  • științe ale naturii
  • geografie și culturi ale lumii
  • nutriție și sport
  • educație financiară
  • arte (pictură, muzică, teatru, basme)
  • competențe digitale

Calendarul, pe orașe și arii de interes, este disponibil pe site, în dreptul fiecărui oraș.

Reducere la înscrieri, dacă folosiți codul de mai jos

Zic eu că e o șansă foarte bună pentru educația copiilor noștri. În afară de învățarea unei limbi străine, este vorba și despre dezvoltare personală și folosirea timpului din vacanță într-un mod plăcut. Am obținut pentru voi un discount de 10% la înscrieri în oricare dintre taberele de germană dorite, dacă treceți codul MAMICA ACTIVA în formular: https://tabaradegermana.ro/inscrieri/.

Filmulețe despre cum a fost în tabăra de germană anul trecut, puteți viziona pe canalul lor de YouTube:

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa Dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu*

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciere Încarc...
%d blogeri au apreciat: