„Şcoli” de vară pentru preşcolari sau unde ducem vara prichindeii

În ultima vreme, devenind interesată de subiect, mi-au trecut prin faţa ochilor multe variante unde aş putea să o duc pe Lidia la vară. Deşi avem în plan să călătorească mult (nu numai cu noi ci şi cu bunicii pe la munte şi la ţară), tot va fi câteva săptămâni printre betoanele Bucureştiului şi mi-ar plăcea să nu piardă contactul cu dinamismul jocului şi lucrului într-o echipă de prichindei de vârsta ei.

Prima opţiune pe listă (având în vedere zona, preţul şi faptul că deja o ducem acolo la ateliere de vreo 5 săptămâni) este Clubul copiilor isteţi, un proiect gândit de Simona, o mămică foarte atentă la detalii, riguroasă în tot ceea ce face dar şi o prezenţă foarte fresh şi plăcută printre copii. Alături de echipa de psihologi şi persoane cu experienţă în derularea de activităţi cu copiii, cei mici sunt primiţi într-un loc sigur şi antrenant. Acolo, Lidia învaţă în fiecare sâmbătă cum să identifice şi cum să-şi gestioneze emoţiile (Curcubeul emoţiilor).

12961170_1529782473993248_4547497908346236303_o

A doua recomandare, una care îmi e dragă mai ales prin prisma fondatoarei (Ramona), Free School, concept despre care am scris mult şi voi mai scrie cu siguranţă, vine cu o ofertă variată şi apetisantă, datorită stilului neconvenţional şi democratic, pe care îl promovează. Apropo, ei sunt în căutare de 2 îndrumători/supraveghetori, aruncaţi un ochi pe site dacă vă interesează job-ul 🙂

Pentru copiii tehnici, care mereu meştesugesc ceva, cei de la Tekoneko îmi par cei mai potriviţi. Aici am găsit o descriere a multiplelor lor ateliere interesante. Şi, cum promisiunea lor e că, la grădiniţa Teko, preşcolarii petrec 80% din timp afară, nu poate fi decât o alegere foarte bună.

Dacă micuţilor le place să cânte, o variantă ar putea fi să înveţe direct de la nişte profesioniste, ca trupa Bambi. Fetele au deschis o şcoală (dedicată copiilor cu vârste între 4 şi 18 ani), unde canto e pe primul loc în activităţi: Bambi D’Art School.

O adevărată tabără urbană, cu excursii tematice, aventuri şi multă învăţare experienţială (pentru copii de 5-14 ani) este Saga de vară. Ce mi s-a părut deosebit e planificarea şi împărţirea programului pe 5 elemente esenţiale: pământ, aer, foc, apă, suflet.

Cu siguranţă mai sunt şi alte grădiniţe sau cluburi pentru copii care au programe de vară captivante. Ce ziceţi, vreţi să le menţionaţi mai jos ca să facem o listă maaare de recomandări?

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa Dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu*

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciere Încarc...
%d blogeri au apreciat: