Școala Altfel 2018: Ce activități neconvenționale pot face copiii timp de o săptămână (guest post)

Îmi doream anul ăsta să fac o compilație ca în 2016, cu idei de activități pentru Școala Altfel. N-am apucat, dar m-am bucurat când cei de la BluParty, o echipă cu peste 12 ani de experiență în organizarea de ateliere pentru copii, mi-au transmis un material fix pe acest subiect. În caz că n-ați finalizat încă programul săptămânii altfel, mai jos găsiți câteva sugestii drăguțe. Sunt dedicate atât copiilor din grădinițe, elevilor, cât și liceenilor. 

1. Activități tehnico-științifice distractive

Atelierele Happy Science și Happy Chemistry

Atelierele Happy Science și Happy Chemistry sunt lecții de știință diferite față de cele obișnuite, prin care, fizica, chimia și științele naturii sunt explicate pe înțelesul micuților, prin experimente surprinzătoare și distractive. Copiii învață cum se creează fumul netoxic din gheață carbonică, și li se demonstrează că electricitatea este condusă de corpul uman într-un circuit format chiar de ei când se țin de mână. Găsești toate informațiile despre ateliere aici.

Orășelul Cunoașterii - știință prin joc

Orășelul Cunoașterii îi așteaptă pe cei mici cu 8 zone de interes exponate-joc, fiecare fiind un experiment bazat pe fizică, matematică, logică sau ecologie, cu apă, aer, magneți, jocuri senzoriale etc. Scopul acestor jocuri e ca participanții să devină prieteni cu știința într-un mod distractiv și interactiv, dezvoltându-și motricitatea și gândirea. Mai multe detalii aici.

2. Activități cultural-artistice

Atelier Teatru de improvizație pentru copii cu actorii LittleImpro

Acesta este un teatru altfel, bazat pe 100% pe propunerile publicului, și susținut de actorii profesioniști LittleImpro, prima trupă de teatru de improvizație pentru copii din România. Participanții vor fi parte din scenete sau vor putea să coordoneze de pe margine momente și jocuri creative.

Vezi cum s-a desfășurat un atelier de teatru interactiv LittleImpro:

 

Atelier de creat Slime

Un atelier ceva mai trăsnit pentru Școala Altfel este atelierul de creat Slime, substanța gelatinoasă care stârnește râsete și mult chef de joacă. Sub îndrumarea unui coordonator, fiecare copil își va crea propriul Slime, folosind câteva ingrediente simple și creativitate cât cuprinde. Găsești toate informațiile aici.

3. Activități recreative: Dans și Vizite în natură

Lecția de Street Dance

Această lecție este o invitație la distracție și multă energie. Sub îndrumarea unui instructor profesionist, participanții se relaxează prin mișcări de dans din aria RNB, hip-hop și street dance. Toate detaliile despre curs aici.

O zi la fermă

Foto: fermaanimalelor.ro

Vizita la fermă este o altă activitate foarte bine primită în cadrul programului Școala Altfel. Ferma Animalelor îi așteaptă pe micii curioși să descopere cum este viața în satul românesc. Se vor plimba cu poneiul sau calul, vor hrăni animalele și vor învăța despre creșterea și întreținerea animalelor domestice. Găsești toate detaliile aici.

4. Ateliere de educație financiară și orientare în carieră

Cursuri de educație antreprenorială, financiară și orientare în carieră

În cadrul acestui curs, ONG-ul Junior Achievement România îi ajută pe elevi să descopere secretele antreprenoriatului, să-și dezvolte abilitățile de educație financiară și orientare profesională. Toate informațiile despre activitate aici.

Cursuri de educație financiară – OK Center

OK Center le dezvăluie participanților elemente de bază din domeniul financiar. Susținut de traineri specializați, modulul are o durată de 4h, este interactiv și este adaptat în funcție de vârstele copiilor. Găsești mai multe detalii aici.

Pentru și mai multă inspirație pentru orarul Săptămânii Altfel, descoperă programul cu activități pentru Școala Altfel 2018 marca BluParty!

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...