Hah, nu, nu m-am apucat să sar cu paraşuta ca să am faţa mai curată şi mai luminoasă (dacă la asta vă gândeaţi când aţi citit titlul). În pragul schimbării prefixului vârstei (din 2 în 3), mă gândeam că mi-ar plăcea să fac ceva ieşit din comun, demult mi-am dorit să sar o dată cu paraşuta. Am căutat pe net cât costă o astfel de "nebunie" şi m-am calmat...poate pe la 40 de ani, dacă la capitolul buget voi sta mai bine. Pe locul 2 al listei chestiilor pe care trebuie să le fac este să văd şi eu ce e aia un tratament facial complet şi să fac ceva pe termen lung pentru tenul meu. Deşi mai mereu lumea mi-a dat mai puţini ani decât am, asta s-a datorat mai mult formei feţei (de bebeluş, zic unii), nu neapărat calităţii pielii care, de altfel, de-a lungul anilor, s-a dovedit la fel de nehotărâtă ca şi mine: ba cu coşuri, ba uscată pe pomeţi, ba albă, ba cu pistrui. Ulterior mi-am dat seama că e un ten mixt, despre care am aflat de curând că e chiar destul de uscat dacă nu am grijă de el. De machiat m-am machiat foarte rar dar pe la un salon de cosmetică nu am dat niciodată pentru un tratament serios de curăţare şi hidratare, am considerat că e mai bine să nu intru în ceva ce nu pricep. Acum, nu ştiu dacă am făcut bine sau rău dar situaţia curentă e următoarea: pori cam mari, cu puncte negre destul de adânci, sebum în zona T şi uscat pe obraji, cearcăne şi ceva riduri. Nu e ceva îngrozitor dar mi-am propus să nu mă mai las în voia sorţii. Că doar faţa e prima parte din mine pe care o văd în oglindă de dimineaţă 🙂
Aşa că am intrat încrezătoare şi cu strălucire în ochi, ca un copil, la Nomasvello Unirii, centrul Nomasvello cel mai apropiat de locul unde lucrez. A urmat o experienţă pe care am simţit-o ca pe o "răpire extraterestră", cu lumini puternice, aparate ciudate şi senzaţii diverse, amestecate. Primul pas a fost curăţarea facială Pro Skin. Aşezată la orizontală, cu toate metalele de pe mine puse deoparte şi având pe încheietura mâinii o brăţară conectată la un aparat, doamna foarte bine pregătită şi care îmi explica în fiecare moment ce făcea, mânuia un instrument ca un fel de aparat de ras pentru a scoate din piele punctele negre şi a îndepărta celulele moarte. De fapt, e un trasmiţător de ultrasunete şi curent galvanic ce, pe lângă că are rolul de a împinge afară din piele sebum-ul oxidat, deschide porii, reactivează circulaţia sângelui şi stimulează formarea colagenului prin minuscule "şocuri" trimise în tegument. Partea cu scosul punctelor negre nu e chiar ca o plimbare prin parc dar are un efect de o mie de ori mai util decât încercările mele chinuite de acasă, în faţa oglinzii. Şi durează fix 20 de minute, mult mai puţin decât la un salon obişnuit, pentru că nu trebuie stat la aburi şi apoi luat fiecare por în parte.
Pasul 2 - rejuvenare facială cu IPL. Lumina intens pulsată are cam acelaşi rol important: crearea naturală de noi fibre şi elastină. De data asta prin impulsuri de lumină aplicate pe piele. Ce se întâmplă concret? În aceeaşi poziţie, fără brăţara de pe încheietură dar cu nişte ochelari şmecheri ca în poza de mai jos (puşi peste ochii închişi şi peste câte o discheta demachiantă pe fiecare pleoapă), am văzut, la propriu, multe luminiţe. Mai întâi, specialista în tratamente IPL (au şi diplomă pentru urmarea unui astfel de curs, am văzut pe pereţi :D), mi-a pus pe ten un strat gros de gel foarte răcoritor, pe bază de aloe vera. Apoi, dischetele, ochelarii şi a început distracţia. În negura din faţa ochilor mei, se vedeau lumini roşii puternice care mă făceau să tresar pentru că simţeam şi mici piscături pe piele, asociate cu un sunet înalt, scurt. Ăsta a fost momentul care mă făcea să mă simt ca un experiment interesant într-un OZN. La sfârşit, o relaxantă şi hidratantă cremă m-a făcut să revin pe Pământ. Rezultatul IPL este o estompare a ridurilor de expresie sau profunde, a petelor, a acneei şi o elasticitate mai bună a pielii. Atenţie: după şedinţă, e bine să nu folosiţi demachiante sau produse de machiaj măcar jumătate de zi. Expunerea imediată la soare şi medicamentele fotosensibile sunt contraindicate, pentru că pot apărea pigmentări ale pielii, pe care sigur nu le vreţi.
Tocmai am fost la a doua şedinţă şi începe să-mi placă 🙂 Dacă nu sar cu paraşuta, măcar să mă simt ca într-o navetă spaţială :)) Anyway, m-am informat şi am cumpărat şi nişte produse mai bune de curăţare a produselor de machiaj şi a impurităţilor. Şi m-am hotărât să mă machiez mai des, pe principiul clişeistic şi superficial că "nu mai am 20 de ani" (care mie nu prea mi s-a aplicat pentru că atunci aveam şi mai multe coşuri).