Cum am făcut shopping la mine în şifonier

Pe când eram (mai) tânără, visam să fiu, măcar în timpul liber, personal shopper. Cel puţin pentru moment, proiectul a rămas la stadiul mental. Uneori, cu prietenii îmi permit să mă joc şi să îi ajut să îşi găsească haine care îi încântă dar pentru mine însămi am senzaţia că e o treaba imposibilă, rareori reuşesc să îmi echilibrez stilul cu forma corpului şi cu bugetul.  În ultima sâmbătă a lunii ianuarie am primit o vizită care m-a bucurat şi onorat deopotrivă. E vorba de Gabi Urda, consultant vestimentar şi de comunicare, cu background de jurnalism şi PR. O persoană care, încă din primul schimb de privri, impune într-un mod deloc forţat, respect. Pare să zică "te ascult dar ascultă-mă şi tu, că stiu despre ce vorbesc" 🙂

Gabi Urda poza mica

Aveam un pic de emoţii, mi-am schimbat şi vestimentaţia de vreo 2 ori deşi nu ţinuta de casă era subiectul zilei ci cum mă îmbrac de obicei, adică ce am prin şifonier. Cum eu ţin la cum mă vede omul când intră pe uşa mea, mai ales un fashion consultant, am făcut câteva drumuri de la dormitor până la oglinda mare din hol. Nu ştiu de ce mă aşteptam să văd o femeie îmbrăcată într-un stil ieşit din comun, cu diverse texturi şi culori suprapuse dar, cu toate că nu a fost aşa, stilul în care era îmbrăcată Gabi nu se lăsa mai prejos. Casual office, cu detalii subtile, culori mai degrabă neutre dar departe de a fi monotone, machiată natural şi cu un aer profesionist. Presupun că, oricât de artist ai fi, dacă nu ai o imagine impecabilă care să fie plăcută ochiului atât oamenilor de afaceri cât şi boemilor, nu-ţi poţi croi un drum sigur şi stabil ca freelancer. Într-adevăr, am aflat ulterior că are printre clienţi de la business people până la persoane cu venituri obişnuite, având în portofoliu proiecte 1-to-1 (adică sfaturi despre garderobă adresate unei singure persoane) dar şi emisiuni şi reclame care implică un număr mare de oameni şi de elemente pe care trebuie să le ia in considerare şi să le soluţioneze, uneori chiar spontan. Aşa că Gabi nu e un consultant elitist, pentru o sumă sub 100 de euro oricine poate avea parte de soluţii personalizate, gândite special pentru forma corpului, bugetul din dotare şi personalitate.

Încă dinainte să-mi deschid dulapul din dormitorul transformat provizoriu în cabină de probă, ne-am dat seama că avem multe de vorbit. Cuvintele noastre se împleteau, gândurile fiecăreia îşi găseau sens şi răsunet în ideile celeilalte. Nu mi-am dat seama când au trecut 3 ore şi jumătate, presărate cu mângâieri adresate pisicii mele (fiică-mea era la bunici aşa că o aveam doar pe Kitty pentru amuzament :D).

În ceea ce priveşte garderoba proprie, am ajuns împreună la concluzia surprinzătoare că am destule haine cu imprimeuri, dar prea puţine în culori neutre. Ahaaa, de asta nu mai ştiam cum să le combin....duhhh.

Partea bună e că pentru foarte puţine din dulap merită să caut o altă purtătoare, yupii! Am răsuflat uşurată când mi-a spus că posteriorul meu nu e chiar atât de mare pe cât îl văd eu şi nu trebuie ascuns. Am aflat cum ar arăta şi unde aş putea să probez pantalonii potriviţi corpului meu tip pară, cu torsul mai îngust decât ce e de la brâu în jos, dar şi că nu ar fi cazul să am prea mulţi pantaloni (2-3 perechi mi-ar ajunge). Cu alte cuvinte, mi-a confirmat că stilul meu dă clar întâietate fustelor şi rochiilor, deşi eu nu am simţit asta ani de-a rândul. Ce-i drept, după ce am devenit mamă, feminitatea a mai ieşit la iveală. Dacă rochiile din dotare sunt foarte ok, la capitolul fuste se pare că am greşit puţin pentru că unele îmi vin peste genunchi, ceea ce mă dezavantajează pentru că am gleznele groase şi fusta îmi ia din lungimea picioarelor. Atunci, recomandarea Gabrielei e să port fuste până la genunchi, de preferat conice şi bluze nici prea largi nici prea mulate, care să-mi echilibreze cele 2 porţiuni diferite ale corpului. M-a sfătuit să port peste bluze, jachete neîncheiate la nasturi şi cardigane deschise, tot pentru acelaşi efect amintit anterior.

Îmi place că Gabi are o gamă diversă de locuri pentru shopping pe care le recomandă (de la outlet-uri şi magazine unde cumperi articole vestimentare frumoase cu 20-30 de lei până la brand-uri renumite, sau, de ce nu, magazine destinate copiilor cum a fost cazul unei cliente mignone)  dar întotdeauna specific cu ceea ce-ţi doreşti. Tot ea a creat si conceptul de Yard Sale care are mare succes deoarece chilipirurile sunt la ele acasă. Următorul Yard Sale e peste câteva zile.

Ar mai fi aşa multe de spus despre ce am povestit noi două dar cred că mult mai util vă e să aflaţi direct de la Gabi ce vi se potriveşte în materie de imagine personală şi vestimentaţie, ce ar fi bine să "daţi afară" din dulap, ce să păstraţi cu grijă, în ce haine să investiţi pe viitor şi, foarte important, cum să le combinaţi.

Mulţumesc înmiit Anei, Mămica Urbană, precum şi colegei ei Ioana, echipa fondatoare Parenting PR , pentru ocazia oferită de a face "Shopping la mine în şifonier", din cadrul campaniei utile şi interesante, dedicată mamelor din România: "Eşti unică, alege personalizat!"

Mai jos, ce a ales Gabi Urda ca ţinute-cheie din garderoba mea, pentru perioada de trecere de la iarnă la primăvară (bluză şi fustă conică, până la genuchi, cu cardigan pe deasupra şi rochie scurtă cu jachetă):

IMG_2259IMG_2260

IMG_2255

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Un răspuns la “Cum am făcut shopping la mine în şifonier”

Interesanta abordare!Vreau si euuuuuuuuuuuuuu:) Nu o convingem sa traga o fuga la Piatrs Neamt?:)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...