Ragazzi, come si dice…Lacul Como, baby! 🙂

Italy all the way! După un weekend de februarie însorit la Roma, a venit rândul unui sfârșit de iunie tot în patria pizzei. O nuntă multiculturală ne-a propulsat lângă lacul Como, într-un peisaj care ne-a lăsat paf. Aproape de granița cu Elveția, provincia Como e un melanj între istorie, natură și lux. Pe lungimea de 47 de kilometri ai lacului, pot fi văzute atât construcții din Evul Mediu cât și vile contemporane fastuoase.

Transport, cazare și papa bun

Am luat un zbor low cost până la Milano (aeroport Malpensa) și, de acolo, trenul până în Como. Destinația cea mai apropiată de centrul stațiunii este Como Lago Nord. În gara de la terminalul în care aterizați în Milano, spuneți unde vreți să ajungeți și alegeți ruta cea mai ieftină și rapidă: cu schimb de trenuri în Saronno. Veți primi 2 bilete pentru o călătorie, în total costă cam 13 lei/adult. În Saronno, o să vă prindeți repede care e trenul potrivit către Como, sunt tabele electronice iar trenurile circulă des.

Cazarea e scumpișoară. Noi am stat 3 nopți într-un hotel de 1* și am plătit 95 de euro pe noapte (2 adulți și un copil). Dar nu vă imaginați că era o văgăună, camera era foarte curată, iar micul dejun (inclus) a fost extrem de bogat (bufet suedez variat). În plus, era la o aruncătură de băț de lac, deși nu era cu vedere directă spre peisaj 😀

Mâncarea nu o mai detaliez, că e binecunoscută de toată lumea. Gelatto pe primul loc, pizza, pasta și insalata. Am mâncat și o minestrone tradițională care nu a fost deloc pe gustul Lidiei (ducea mai mult spre ghiveci decât ciorbă). Ce m-a frapat e că majoritatea teraselor de pe malul lacului sunt în plină stradă, pe trotuar și chiar pe șosea.

Cam asta puteți vedea stând la o terasă, pe malul lacului

De vizitat

Obiective turistice sunt destule, noi nu am apucat să ne plimbăm prea mult în prima zi pentru că focus-ul călătoriei a fost nunta. În dimineața evenimentului, am găsit însă un loc de joacă lângă debarcader, unde Lidia și-a consumat un pic din energia de copil. Eu am stat liniștită pe bancă, e activitatea care îmi iese cel mai bine dintre toate :))

Monumentul Alessandro Volta, căruia trebuie să îi mulțumim pentru că a inventat bateria electrică 🙂

A urmat o petrecere relaxată, veselă și prietenoasă, alături de colegi de serviciu, într-un local de vis. Un fel de one-time only, pe care mă bucur că nu l-am ratat.

Mica domnișoară de onoare 🙂

Față de mămică liniștită 🙂

Am apucat a doua zi, nițel mahmuri, să ne plimbăm cu vaporașul până la Bellagio, "perla" lacului Como, cum o numesc localnicii. Acolo e plin de magazine, terase și hoteluri de lux. E locul unde se simte cel mai bine pulsul regiunii. Dacă aveți ceva bănuți de cheltuit, acolo vă puteți face de cap 🙂

Vaporașul, acostat la Bellagio

Seara am urcat cu funicularul pe una dintre colinele care înconjoară lacul și am văzut, cu încântare, Como de sus. Orarul și tarifele sunt descrise pe site-ul funicularului. E rapid, nu e scump și priveliștea merită din plin mini-excursia.

În Como, m-a impresionat Domul, o catedrală superbă situată într-o piațetă pitorescă. Intrarea este pe bază de donație de minim 1 euro și interiorul e impresionant, la fel ca exteriorul. Totul a fost potențat de faptul că, pe măsură ce înaintam spre clădire, doi trubaduri cântau Hallelujah a lui Leonard Cohen. E o melodie pe care o ador, așa că m-am abținut cu greu să nu dau apă la șoricei.

Pentru o călătorie de aproape 3 zile, am rămas cu amintiri foarte frumoase. Ca să maximizați experiența, e o excursie pe care o puteți combina cu câteva zile la Milano. Noi nu am apucat să îl vedem de data asta dar e în plan, pe viitor. Ci rivedremo la prossima volta, bella Italia!

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...