Invitație pentru un părinte care nu își permite să cumpere bilet la conferința cu Gaspar, Urania și Diana Stănculeanu

De când am copilul la școala de stat din spatele blocului, mi-am dat seama de multe lucruri. O să le presar în articolele următoare. Dar cel cu care vreau să încep, e implicarea părinților în dezvoltarea emoțională a odraslelor. Deși există o cantitate imensă de informații, prea puțini au deschiderea de a le accesa. Inteligența parentală este, încă, o mare lacună în România, din punctul meu de vedere. Rareori cei care au dat naștere unui copil conștientizează că trebuie să lucreze cu ei înșiși pentru a avea o relație echilibrată cu cel mic.

Pentru mulți români, prioritățile sunt încă cele de bază

Și pe bună dreptate, având în vedere câștigurile salariale și puterea de cumpărare scăzute. Cum să te gândești la conectare emoțională, sănătate relațională în familie, atunci când nu ai ce pune pe masă pentru a doua zi? Categoria respectivă de părinți nu are când să citească articole, cărți de parenting. Nu le permite situația materială, poate nici nu îndrăznesc să se înscrie la conferințe în domeniu. Din diverse motive și tipare culturale, pe care nu le analizez acum.

Totuși, eu cred (și sper) că sunt persoane cu posibilități financiare reduse, care și-ar dori să asculte sfaturi de la psihologi și experți. La acești părinți mă gândesc acum, când lansez provocarea, pentru că nu e o tombolă, de data asta. E o invitație la conștientizare și dezvoltare personală pentru mamele și tații ce nu își permit să cumpere bilet la o conferință cu nume mari.

Trei dintre cei mai apreciați experți în psihologie și parenting vor urca pentru prima dată pe aceeași scenă, în scopul de a ne împărtăși informații esențiale pentru starea de bine a copiilor și a părinților lor. Conferința este parte din programul național #REvoluțiaRelaționalăÎnRomânia, având ca obiectiv promovarea sănătății relaționale, prin cultivarea inteligenței emoționale și interpersonale, manifestată sub toate formele ei.

Cultivarea inteligenței parentale prin curaj, compasiune și conectare

Gáspár György, Urania Cremene și Diana Stănculeanu vor da un adevărat "recital" pe 29 octombrie. Evenimentul va fi moderat de Paula Herlo. E o ocazie extraordinară pentru orice persoană care crește și educă un copil.

• Cum ar fi, dacă adolescenții și copiii și-ar putea exprima mai ușor propriile emoții și sentimente, evitând astfel certurile și discuțiile inutile?
• Cum ar fi să știi exact ce să-i spui copilului, pentru ca creierul acestuia să treacă de la starea de reactivitate la cea de receptivitate?
• Cât ați fi cu toții de fericiți dacă tu, ca adult, ai avea informații corecte și validate științific despre ceea ce este sănătos și ce este nociv pentru starea de bine a familiei tale?

Pentru a câștiga invitația, vă rog să-mi scrieți, în comentariu sau în privat, de ce vreți să participați la conferință și care este situația voastră familială. Eu voi alege un câștigător vineri, pe 27 octombrie.

Chiar dacă nu veți câștiga acum, voi continua această campanie și cu alte ocazii și voi face tot posibilul pentru a vă ajuta să vă dezvoltați inteligența parentală, în contextul în care vă doriți, dar situația materială nu vă permite.

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

2 răspunsuri la “Invitație pentru un părinte care nu își permite să cumpere bilet la conferința cu Gaspar, Urania și Diana Stănculeanu”

Negreanu iuliana

Buna! Ar fi o onoare pentru mine ca si parinte care vrea sa fie conectat in orice situatie cu copilul sa particip la aceasta conferinta. Nu imi permit biletul . Din ce cauza…!? Pentru ca am facut eforturi mari impreuna cu sotul sa cumparam un apartament in oras ,sa nu fie nevoita fetita sa faca zilnic naveta la gradi si la scoala. Daca te intrebi de ce nu merge la scoala din sat,raspunsul este pengru ca mami face naveta zilnic la munca si tati vine acasa doar in weekend .
Multumesc pentru ce scrii!
Zile minunate sa aveti!

Mămica Activă

Şi eu mulțumesc pentru că citeşti blog-ul meu! 🙂 Invitația merge la tine, Iuliana, felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...