Fascinația cosmosului

Anul acesta s-au împlinit 37 de ani de când am cucerit spațiul cosmic și încă nu-mi vine să cred că mi-am depășit cu mult visul meu din tinerețe. De mic copil m-au fascinat misterele Universului și mi-am dorit să zbor, să descopăr lumi. Și, într-un final, am ajuns să zbor în Cosmos. Pasiunea, puterea, încrederea și curajul de a îndrăzni, sunt cele care m-au ajutat să ajung și mai aproape de visul meu." Este o parte din declarația dlui Dumitru Prunariu, primul și singurul român care a zburat vreodată în spațiu. El efectiv trăia fascinația cosmosului pe vremea când mulți nici nu credeau că e posibil acest lucru.

Dumitru Prunariu - foto The Parenthood

Spune DA explorării!

Am avut ocazia să îl ascultăm live pe eminentul inginer aeronautic, cu ocazia lansării unei noi campanii educaționale Danonino. În timp ce vorbea, mă gândeam la călătoria valorilor și modul în care noi, ca adulți, ne înfrânăm de multe ori, de la a mai visa. Sau, mai grav, îi descurajăm pe cei mici să devină ceea ce își doresc ei.

"Dacă ești convins că vei ajunge acolo unde vrei, se vor găsi, într-un fel sau altul, și căi de a-ți realiza visele! Mesajul pe care îl transmit părinților este să spună DA nevoii de explorare și de cunoaștere a lumii, să-și încurajeze copiii să viseze și să îndrăznească să-și îndeplinească visele pentru că, atâta timp cât spiritul este lăsat să zboare liber, dezvoltarea și cunoașterea sunt asigurate. Educarea copiilor și sprijinirea acestora în tot ceea ce înseamnă aventura vieții și a cunoașterii lumii trebuie să fie o prioritate pentru orice părinte, în special în aceste timpuri când tehnologia vine în ajutorul lor.” dl. Dumitru Prunariu

Sursă foto

La evenimentul de la Commons (care, by the way, e un spațiu tare mișto), Lidia a văzut planeta Marte prin telescop și un fragment de meteorit la microscop. Sesiunile de observație astronomică s-au datorat celor de la Astroclubul București. Când fii-mea era mai mică, fascinația cosmosului i-o alimentau filmulețele în engleză de pe YouTube. Acum însă, că a mai crescut, mă bucur că există diverse metode interactive de învățare.

Am primit două cărți grozave, pe care abia aștept să le citesc:

Iar surpriza cea mare a fost faptul că am câștigat, prin tragere la sorți, un telescop pentru copii de la Imaginarium. Acum tronează la noi în casă, așteptând să vină vremea senină, ca să admirăm stelele mai îndeaproape.

Harta aventurilor lui Dino în Cosmos

Danonino a lansat o nouă campanie educațională ce propune o alternativă distractivă și atractivă la tot ceea ce înseamnă descoperirea și cunoașterea spațiului cosmic, continuând, astfel, promisiunea de a dezvolta programe educaționale pentru micii săi consumatori, și nu numai. „Spune DA explorării” este parte a campaniei integrate de comunicare „Spune DA” lansată de Danonino în 2016  , având ca prioritate promovarea unei creșteri armonioase a copiilor bazată pe autonomie, educație, încredere, dar și printr-o alimentație echilibrată.

Noile ambalaje ale produselor Danonino vin în această toamnă cu o experiență unică pentru întreaga familie: explorarea spațiului cosmic alături de Dino prin intermediul realității virtuale care poate fi descoperită prin scanarea simbolului Shazam de pe ambalajele iaurturilor de băut sau de brânzică.

În plus, Danonino lansează o nouă colecție de 15 magneți de frigider cu ilustrații reprezentând constelații, stele, planete, asteroizi, dar și informații educaționale care continuă experiența virtuală prin completarea hărții aventurilor lui Dino în Cosmos. Colecția are rolul de a-i încuraja pe copii să descopere cât mai multe despre Univers, într-o manieră cât mai distractivă, dar să și obțină răspunsuri la toate curiozitățile.

Magneții cu ilustrații sunt distribuiți gratuit, la achiziționarea iauturilor de băut sau a brânzicii Danonino, în limita stocului disponibil.

Mai multe detalii despre campania "Spune DA explorării!"

Foto antet - The Parenthood

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...