Emoții adunate într-un colț viu: terariul Greenarium

terariul greenarium

Un romb tridimensional cu muchii perfecte. Se rotește încet, într-o lumină caldă și îl simt cum răspândește liniște în corpul meu. E forma care îmi apare și pe care mă concentrez atunci când închid ochii și meditez. Mi-am amintit asta vazând piramida suspendată. Am știut imediat că ea va găzdui primul meu terariu, terariul Greenarium.

Un obiect decorativ cu viață proprie

Sticla din care sunt făcute vasele pentru terarii este reciclată de la casele vechi din Sibiu. Totul este creat, construit manual în atelier, cu precizie și suflet.

Adăugăm foiță de cupru pe fiecare bucățică de sticlă, apoi îmbinăm totul cu ajutorul cositorului topit. Mai folosim flux, patine oxidante, ulei antioxidant pentru muchii.

Sursa: Site Greenariun

De la alegerea tipului de muchii ale vasului până la selectarea plăntuței și a culorilor, a fost doar un pas. Am decis rapid și am plasat comanda. Deja îmi imaginam terariul agățat pe peretele balconului. Ferit de soarele puternic dar având suficientă lumină pentru ca mica suculentă să se simtă bine.

Înainte să vină coletul (care a sosit repede), l-am pus pe soțul meu la un pic de treabă cu bormașina și a pregătit cârligul pentru obiectul decorativ pe care îl așteptam cu nerăbdare.

Când l-am primit, am deschis coletul cu ochii mari ca un copil și am cercetat punguțele atent pregătite de Anton, unul dintre fondatorii Greenarium. M-a impresionat scrisoarea, a avut un vibe pozitiv înainte să mă apuc de pus piesele cap la cap.

M-am îndrăgostit pe loc de sensibilitatea care transpare din fiecare obiect creat de ei. Ce-mi place foarte mult e că terariul Greenarium handmade e ușor de construit și devine unic în funcție de stilul fiecărui posesor.

În timp ce îl asamblam împreună cu Lidia, simțeam emoția de a lucra cu elemente vii: planta, mușchiul, pământul. Delicate dar totuși puternice și care nu necesită multă bătaie de cap (se udă doar o dată pe săptămână cu 1-2 linguri cu apă).

Simetria terariului îmi dă o senzație de liniște (OCD-ul meu e satisfăcut 😀 ) iar faptul că nu trebuie îngrijit des mă relaxează. Nu le am cu grădinăritul deloc dar îmi place să privesc plăntuțele 🙂 În fotografia de mai jos este noul "membru al familiei" noastre. Ce părere aveți, cum ne-a ieșit?

terariul Greenarium

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...