Smartwatch pentru copii, cât de util este (review de produs)

Smartwatch pentru copii

Am fost tentată în mai multe rânduri să îi cumpăr Lidiei smartwatch dar, fiindcă nu rămâne singură decât rareori, am amânat. Asta până când cei de la Xkids mi-au propus testarea unui smartwatch pentru copii. Fii-mea a sărit în sus de bucurie așa că am acceptat. Concluzia? O să aflați un pic mai jos.

Utilitate

Eu consider că smartwatch-ul pentru copii devine foarte folositor din momentul în care cei mici rămân singuri acasă și, mai ales, când merg singuri la școală. Cel primit de noi are următoarele funcționaliăți care mi se par utile, pe lângă faptul că arată ora 🙂 :

  • GPS - localizare a dispozitivului
  • SOS - se pot înregistra în memoria ceasului 3 numere de telefon de urgență
  • apel vocal (agenda de pe smartwatch se poate popula din aplicația instalată pe telefonul părintelui)
  • mesaje vocale (5 secunde)
  • fotografii instantanee pe care le poate face posesorul ceasului și se trimit automat pe telefonul părintelui, în aplicație
  • notificări legate de descărcarea bateriei, ieșirea din aria în care copilul ar trebui să se deplaseze în mod normal
  • posibilitatea de a pune alarme care să sune în momente importante (trezire, timpul pentru teme, etc.)
  • mesaje supraveghetor (bonă. bunici, învățător, profesor etc) care îl/o anunță că se descarcă bateria sau poate fi apelat de urgență de copil prin intermediul ceasului
  • apel video (noi am încercat dar nu a funcționat, mai studiez aplicația)
  • aplicație ușor de folosit și meniu intuitiv

Mai jos, print screen-uri din aplicația SeTracker2 instalată pe telefonul meu, care comunică cu smartwatch-ul Lidiei:

smartwatch pentru copii xkids
smartwatch pentru copii xkids

Un scurt filmuleț cu display-ul smartwatch-ului pentru copii:

Deocamdată, Lidia îl folosește destul de puțin, mă sună de acasă când sunt la serviciu ca să-mi spună ce ar vrea la cină sau să mă roage fierbinte să-i extind screen time-ul...(niciodată nu-i ajunge timpul și ajungem să ne certăm).

Ce ne mai place la smartwatch

Are un aspect plăcut, e ușor și se așează confortabil pe încheietura mâinii.

Vine cu cartelă SIM cu minute incluse și baterie. Tot ce mai trebuie făcut este configurarea și sincronizarea cu telefonul părintelui.

Autonomia bateriei este destul de bună.

Ce ar putea fi îmbunătățit la acest model de smartwatch pentru copii

La prima utilizare, a durat un pic mai mult partea de configurare și îmi dădea niște erori, dar am urmărit filmulețul de pe canalul de YouTube Xkids și am reușit.

Fotografia de fundal a ceasului nu poate fi schimbată iar display-ul e micuț (poate pentru că mi s-au mărit mie dioptriile în ultima vreme...)

Alte modele au și funcție de supraveghere (video sau doar audio), prin care poți să vezi/auzi ce face copilul. Pentru noi, nu e neapărat un dezavantaj, cel puțin momentan 🙂

Manualul de instrucțiuni pe care l-am primit nu acoperă toate funcționalitățile, așa că unele utilități pot fi pierdute din vedere dacă nu studiați cu atenție.

În concluzie

Părerea mea e că raportul preț / calitate e bun. Poate fi folosit cu succes în locul unui telefon pentru conversații rapide, mesaje vocale scurte și pentru localizarea purtătorului. Cum am mai spus, îi văd utilitatea mai ales în cazul copiilor care stau singuri acasă ori merg singuri la școală. Practic, îi ajută pe părinți și bunici să stea mai liniștiți, știind că îi pot contacta oricând pe copii, fără să le dea un smartphone la ei (cel puțin până la vârsta adolescenței).

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...