Cine ne mai salvează acum?

Mie îmi e clar, instituțiile statului sunt pline de mucegai. Putregai din ăla care nu mai e bun nici de penicilină. România e măcinată dinspre interior, de prea multă vreme. S-a dus cu domnitorii curajoși, gata cu eroii pe cai albi, nici apărarea națională nu mai e de partea dreptății. Cine ne mai salvează acum? Educația!

Educația ne salvează

E tot ce ne-a mai rămas. E singurul lucru pe care nu ni-l pot lua, unicul mod prin care putem evolua fără a fi opriți. Puterea cunoașterii sparge bezna lipsei de informații.

Ce avem de făcut

  • Să ne informăm și să trecem prin filtrul propriilor creiere ceea ce auzim/citim/vedem.
  • Să le arătăm copiilor noștri cât de important e să citim, să fim la curent cu ce se întâmplă în jurul nostru. Să îi învățăm cum să facă distincție între o sursă corectă de informații și una care vrea să denatureze adevărul. Să poată identifica persoanele care le vor binele și pe cele care au intenții negative.
  • Să le explicăm, cu răbdare, adulților care nu înțeleg spre ce ne îndreptăm, în cuvinte simple. Oricine vede doar o parte a zidului, e foarte ușor de influențat. Rolul nostru trebuie să fie de a le arăta partea celelaltă, de a le deschide ochii cu tenacitate, nu cu presiune. De a-i îndemna să judece singuri.
  • Violența nu e o soluție. E apanajul celor slabi. Este ceea ce se așteaptă de la mase, pentru a fi ușor de anihilat. Poporul român poate mult mai mult decât atât. Suntem oameni inteligenți. Trebuie doar să ignorăm bruiajele și să ne ascultăm rațiunea.
  • Să fim unitari în comunicare. Mesajele pe care le transmitem să fie consecvente și clare. Nu mai e loc de băjbâială, trebuie să știm ce vrem și să cerem asta cu fermitate. Finalul nu e aici, acum abia începem.

 

Foto: arhiva personală

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...