Zâna Măseluță, deturnată: dinții permanenți au ieșit în spatele celor de lapte

7 ani și niciun dinte clătinător. Deja începusem să mă întreb ce așteaptă incisivii Lidiei ca să cadă. Aproape în fiecare seară verificam împreună dacă se mișcă ceva. Mă gândeam că sunt mai lenți dar până la urmă o să se dea bătuți.

Ei bine, dinții de lapte ai fetiței mele sunt foarte încăpățânați.

Acum vreo 2 săptămâni, am observat în spatele dințișorilor de jos, un ditamai dintele permanent. Șoc și groază! Dinții permanenți au ieșit în spatele celor de lapte. Mai în glumă mai în serios, i-am spus că e ca un rechin cu mai multe rânduri de dinți 😀 Una peste alta, mi-am dat seama că nu mai e vreme de așteptat pentru că riscă să rămână cu dantura strâmbă.

Vizita la dentist

Până de curând a fost pacienta celei mai scumpe clinici stomatologice pentru copii. Și nu pentru că ne dau banii afară din casă dar mi-am dorit ca Lidia să nu prindă frică. M-am uitat pe site-ul lor cât costă extracția unui dinte de lapte și am considerat că nu vom putea să plătim suma asta înmulțită cu câți s-ar putea să trebuiască scoși în timp. Am întrebat în stânga și în dreapta și în cele din urmă ne-am îndreptat, în cartierul nostru, către un cabinet cu servicii de pedodonție.

Sursă foto Pixabay

Am făcut programare la o doamnă doctor de altă naționalitate dar care vorbește româna binișor. Totuși, când s-a uitat prima oară în gura Lidiei, a înțeles că mă refer la dinții din spate, adică măselele 🙂 În sfârșit, a văzut și incisivii buclucași (între timp, a ieșit și al doilea permanent) și a zis că îi extrage. I-a dat pe gingie cu un gel cu gust ciudat și a pregătit seringa.

Fii-mea nu mai experimentase o anestezie până atunci.

Cu toate explicațiile că o înțeapă albinuța care o ajută să nu o doară după, tot tremură și acum la gândul unei noi injecții 🙁 Din fericire, dubla extracție a fost ușoară și rapidă. Unui dinte i se topise rădăcina dar celălalt are o rădăcină lungă cât el. I-a luat acasă și m-a pus să îi pozez...acum stau cu fotografia aia în telefon, că vrea să se mai uite la ea din când în când :))

Totuși, Zâna Măseluță a lăsat ceva sub pernă

De când cu demascarea lui Moș Crăciun, Lidia știe că și Zâna Măseluță tot eu sunt. Dar asta nu înseamnă că am renunțat la tradiția cu o mică "atenție" sub pernă. La culcare, și-a pus conștiincios cutia cu dințișorii lângă pernă. Am rugat-o să îi mute în partea cealaltă, ca să nu mă trezesc cu ei sub cap noaptea (da, noi încă dormim împreună 😀 ).

Mi-am luat în buzunar un fel de "fișic" de 3 bancnote de 10 lei, legate cu un elastic de păr argintiu. După ce a adormit, doar am întins mâna și i-am băgat sub pernă. Nu m-am pregătit cu bănuți aurii sau lucruri simbolice. Mi-ar fi plăcut să îi cos eu un fel de punguliță în formă de dinte dar nu m-am mobilizat. Dimineața, s-a bucurat că a primit 30 de lei. Cu o viteză uimitoare, în câteva ore i-a cheltuit pe jucării. Oh well, consumerismul se ia în familie :))

Azi am fost din nou la dentist, are niște carii care trebuie tratate urgent. Din păcate, una a ajuns la nerv deci a făcut cunoștință și cu durerea de măsea. E clar predispusă la carii, așa că vom avea mai multă grijă de dințișori, mai ales că acum ne mândrim cu unii de adult.

Sursă foto antet Pexels

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

2 răspunsuri la “Zâna Măseluță, deturnată: dinții permanenți au ieșit în spatele celor de lapte”

Maya’s Mom

Hmm…Mayei i s-a intamplat la fel anul trecut, dar dentistul nostru ne-a spus ca nu e necesara extractia, ca dintii din spate vor ajunge unde trebuie. A avut o perioada doau randuri, apoi cei de lapte au cazut si cei permanenti au migrat la locul lor

Maria

Si Ioanei i-a crescut primul incisiv de jos in spatele celui de lapte. Când i-am zis că trebuie mers la dentist, in 3 zile l-a scos singură. Bine, se si mișca binișor. Ușor, ușor, cel permanent vine pe locul celui căzut. Sper sa nu mai fie și alții. Vedem…

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...