Cum putem armoniza viața de mamă cu împlinirea profesională

Cel mai semeț obiectiv al meu, când am dat startul acestui blog, a fost să inspir mamele să își caute drumul care le împlinește pe plan profesional. La început, nu mă simțeam în stare să dau sfaturi așa că am căutat mame care au reușit să-și armonizeze viața personală cu cariera și am publicat interviuri cu ele. Acea perioadă mi-a dat aripi. Am prins curaj, am început să dau și eu sugestii din experiența pe care o am în resurse umane. În plus, mi-a venit ideea unui proiect de însoțire a mamelor în demersul de a-și urma pasiunile pentru a avea succes.

Sâmbăta viitoare voi fi alături de Raluca Mihai, psiholog și inițiator al proiectului Să creștem frumos. Vom susține atelierul ”Femeia - mamă. Armonizarea vieții de familie cu împlinirea profesională”, din două perspective. Raluca va atinge părțile mai sensibile, legate de modificările în psihologia unei femei, care vin odată cu maternitatea, iar eu am în plan să demolez niște mituri legate de schimbările pe plan profesional 🙂

Imaginea unei noi etape profesionale generează diverse temeri şi întrebări, mai ales în contextul vieţii de familie. Sosirea copilului poate însemna, pentru multe mame, un moment de reconversie profesională sau revizuirea obiectivelor de carieră.

Pasiunea pentru o anumită activitate merită fructificată așa că vom încerca, împreună cu participantele de la atelier, să găsim soluții la situațiile în care se află. 

  • Ce se întâmplă în viaţa unei femei atunci când devine mamă?
  • Ce loc ocupă în viaţa ei şi în viaţă familiei, profesia şi carieră?
  • Este rolul de mamă suficient pentru o femeie?
  • Este o mamă egoistă sau neimplicată faţă de copilul său dacă îşi doreşte şi dezvoltarea unei cariere pe lângă viaţă de familie?

Răspunsuri la dilemele de mai sus și nu numai, la workshop-ul din cadrul evenimentului de pe 30 septembrie, în intervalul 11:00 - 13:00. Este vorba despre un bazar caritabil în cadrul căruia, mare parte din banii strânși vor merge la Vlad.

Formularul pentru înscriere este aici

Mai multe detalii despre Bazar pentru Vlad

Cazul umanitar: Vlad este un băiețel de 4 luni. La numai trei săptamâni de la naștere, când, de obicei, noua familie se bucură fiecare de prezența celuilalt și își construiesc o nouă viață împreună, părinții lui Vlad au observat că ceva este în neregulă cu ochii lui. După mai multe investigații, au primit diagnosticul de retinoblastom (o tumoră malignă oculară care se dezvoltă în retinp). Nu numai că ochii săi sunt amenințați de către aceasta tumoră, însă chiar viața sa este în pericol. Astăzi, Vlad se află în Germania, la clinica Essen, unde a suferit o operație în urma căreia ochiul drept a fost îndepărtat și acum ar trebui să înceapă tratamentul pentru ochiul stâng și reconstrucția ochiului îndepărtat (mai multe detalii despre povestea sa, cât și documente medicale găsiți aici http://www.christianhope.ro/evenimentul/afla-povestea-lui-vlad-si-implica-te-fa-o-fapta-buna/).

Evenimentul este găzduit de Casuța cu ferestre și se va desfășura pe tot parcursul zilei, cu variante multiple de a dona bănuți pentru Vlad.

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...