Cum compensez acasă ceea ce școala nu face pentru copilul meu?

Lacunele imense din învățământul românesc reprezintă unul dintre motivele pentru care eu susțin mediul non-profit. Sunt multe ONG-uri care derulează diverse programe menite să dezvolte abilități practice pe care școala nici măcar nu le visează. Dar activitatea lor depinde de multe elemente, mai ales de finanțări. Subiect în care nu intru acum. Cert e că rămân multe goluri pe care nici învățământul formal, nici organizațiile nonguvernamentale nu le pot umple. Și atunci, cum procedăm? Noi, ca părinți ocupați, care nu mai avem timp seara nici să respirăm, când ne găsim vreme să îi îndrumăm corect?

Cum compensez acasă ceea ce școala nu face pentru copilul meu?

De pe băncile școlii ar trebui să iasă oameni pentru care bagajul de informații și competențe reprezintă abia o bază, nu scopul în sine. Dincolo de ce știu, bifează în testele-grilă sau își măsoară în competiții, copiii aceștia ar trebui în primul rând să poată. Și noi, părinții lor, am fost competenți – poate chiar mai bine consolidați în pregătirea noastră așa-zis academică, însă nu am dovedit că ne este suficientă cunoașterea. Noi nu am putut. Nu am fost vizionari, nu am fost responsabili, nu ne-am asumat inițiative, nu am rezistat jocului subteran al intereselor politice și economice, nu ne-am mișcat în ritmul celorlalte țări europene. scrie Oana Moraru, într-un articol de pe Cariere Online.

Toți vrem ca urmașii noștri să aibă capacitatea de a se descurca, de a trăi bine, de a duce o viață împlinită... Dar cum să obținem asta, în contextul în care se află țara noastră?

Există o cheie a succesului, a disciplinei, a echilibrului sufletesc?

Multe întrebări fără răspuns. De aici, a pornit ideea unui eveniment altfel: DIALOGUL TRANSFORMĂRII. Nu va fi un monolog, ci o întâlnire bazată pe interacțiune, pe conversație directă, pornită din problemele noastre concrete.

Detalii aici

Nu știu dacă ați mai ascultat-o pe Oana vorbind, până acum. Vă jur (și eu nu jur des) că, dintr-o discuție cu ea, nu plecați fără cel puțin un "Aaa-haaaa"! Sau, mai bine zis, cu un "bă, ej' nebun la cap?" în stilul lui Smiley. Asta pentru că Oana Moraru are un stil incomparabil de a împăca și capra și varza. Adică, în educarea unui copil, și profesorii și părinții au de muncă. Treaba e împărțită în mod echitabil. Iar ea demonstrează de fiecare dată că știe ce rol are fiecare. Partea bună e că ne-o spune și nouă, cu fiecare ocazie.

Alături de Oana, simt că lucrurile se pot mișca în direcția bună

Știu, e nevoie de mult mai mult pentru a îmbunătăți rezultatele copiilor noștri. Dar e un pas înainte. Cu o experiență de peste 20 de ani în școală, ca mamă, ca dascăl, ca director și formator, Oana Moraru dă un recital, de fiecare dată. Fermă, oferind soluții palpabile, sigură pe sine, e o bucurie să o asculți. Haideți și voi la seminarul de pe 12 noiembrie! Pentru înscriere, e suficient un e-mail pe adresa voceaparintilor@gmail.com. Tariful este de 120 de lei.

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...