Ce (mai) reprezintă familia în ziua de azi

Modul în care ne raportăm la conceptul de familie e unic pentru fiecare în parte. Depinde de experiențele prin care trecem. Pentru unii, familia înseamnă doar copii și partener de viață, pentru alții toate rudele. În alte cazuri, e constituită din colegii de serviciu ori, de ce nu, din animalele de companie. Indiferent pe cine includem aici, de cele mai multe ori sunt ființe în fața cărora ne dăm jos măștile. Sunt persoane care ne știu așa cum suntem, autentici. Și în sensul bun dar și în cel negativ. Uneori, iese cu scântei. Alteori, ne simțim judecați și neînțeleși. Dar sunt clipe în care îmbrățișările sau încurajările de la cei dragi învie speranța și puterea de a continua. Ce (mai) reprezintă familia în ziua de azi?

Pentru mine, familia e un mix de sentimente

Emoții, nervi, bucurii, frustrări, sprijin, renunțări. Mă atașez de oameni și am așteptări. Cu timpul, învăț să nu mai proiectez asupra altora dorințele mele. Am început să accept că fiecare își trăiește viața așa cum consideră de cuviință. Asta m-a ajutat să mă concentrez mai mult pe trăirile mele și să nu mai sufăr atât. Eu cred, mai degrabă, în ideea de familie extinsă, chiar trib. Trec pe listă și rudele apropiate și pe cele îndepărtate, pisica, prietenii cu care am niște relații foarte strânse, chiar și colegii la care țin mult. Visul meu e să locuim într-un cartier unde ne cunoaștem cu toții și ne ajutăm reciproc. Probabil că o întoarcere în timp, la curentul hippie, m-ar face să mi-l îndeplinesc cu vârf și îndesat 😀

Sursă foto Pexels

Revenind la prezent, trăim vremuri tulburi.

Tinerii, copiii pe care îi creștem, sunt ușor influențabili

Dacă suntem cât mai mulți cu valori similare, conștienți și fermi, îi putem sprijini să aleagă modele pozitive în viață. Cu bucurie am constatat că părerile mele nu sunt departe de modul în care gândesc și alte persoane despre familie. Pentru că au lansat o colecție de bijuterii cu tema Familia mea, cei de la Chic Bijoux m-au provocat să fac introspecția asta. Dar nici eu nu m-am lăsat mai prejos 🙂 I-am rugat și pe ei să-mi spună ce le vine în minte când se gândesc la familie. Și nu-mi pare rău, a ieșit frumos. Redau răspunsurile date de membrii echipei Chic Bijoux:

Familia este cea mai de preț comoară!

Familia înseamnă dăruire pe toate planurile, iubire, tandrețe, o viață activă, compromis, veselie, zâmbete, motivare – chiar dacă câteodată ți se pare că nu mai poți înainta, familia e acolo cu sprijin și suport.

Familia înseamnă viață (pentru că fără membrii familiei nu aș exista), model (sunt primele persoane de la care învățăm de la cele mai elementare lucruri până la cele mai complexe), încredere (familia te susține/sprijină în ceea ce faci, prin urmare prinzi aripi), forță (copilul crescut cu încredere în propria persoană devine un adult cu forță și curajul de a-și îndeplini visele), sprijin (sunt persoanele care îți sunt alături atunci când eșți în impas), eternitate (emoții/amintiri care te hrănesc și nu se șterg niciodată și pe care le "accesăm" ori de câte ori avem nevoie de un imbold).

O familie nu e formată dintr-un anumit număr de persoane, pot fi două și pot fi nenumărate, familia e atât un sentiment cât și o stare.

Familia e încredere în cei de lângă tine, familia e cea care te susține când ți-e greu și te învață ce e bine și ce e rău. Familia e iubire. Familia nu are întrebări dar are răspunsuri. Familia e liniștea din suflet. Familia e cântecul de leagăn înainte de culcare, e sărutul care te trezește dimineață și sunt brațele care te țîn în picioare pe durata zilei. Familia e răspunsul la tot.

Familie nu înseamnă neapărat legături de sânge ci și persoane pe care le cunoști pe parcursul vieții alături de care împărtășești momentele semnificative din viața ta.

Familia înseamnă o echipă alături de care îți poți îndeplini visele.

Lănțisor Familie

Chic Bijoux și lănțișorul "Familia mea"

Răspunsurile celor de la Chic Bijoux Romania m-au făcut să îi cunosc mai bine. Mi-am dat seama că din mâinile unor oameni care gândesc astfel, ies produse de calitate. E vizibil și în review-urile pe care le au pe pagina de FacebookAm mai aflat despre ei că sunt:

  • un brand 100% românesc producător de bijuterii și accesorii din Argint 925
  • din 2010 pe piața românească
  • o echipă activă și pasionată de ceea ce fac
  • uniți prin dragostea pentru frumusețe și originalitate

Gamei variate de pe site-ul Chic Bijoux i se adaugă o colecție recent lansată, Familia mea. Face parte din linia de producție a bijuteriilor personalizate, create prin tăiere și gravare cu laser. Datorită colaborării mele cu echipa Chic Bijoux, puteți câștiga un lănțișor familie, prin tragere la sorți. Câștigătorul își va alege componența pandantivului (membrii familiei și prenumele care să fie trecute pe el). Pentru a participa, trebuie să intrați pe Instagram, la postarea de pe contul meu și să scrieți în comment ce înseamnă familia pentru voi (în câteva cuvinte). Tragerea la sorți va fi în data de 10.09.2018.

Eu am ales un model mamă-fiică superb, așa ca legătura strânsă dintre noi două 🙂 A-l purta aproape de inimă e o senzație tare frumoasă.

 

Foto antet, de Seeds Memories

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...