Am testat: carioci lavabile, nontoxice Do a Dot Markers (recomandate de la 3+ ani)

carioci lavabile nontoxice

Când vă spun că le-am testat, exact asta am făcut 🙂 Am profitat de faptul că atunci când a ajuns coletul, fii-mea era plecată la țară. Așa că mami și-a făcut de cap cu noile carioci 😀 Am primit Do a Dot Markers de la Mico' Store, unde scrie că:

 * sunt carioci pe bază de apă, non-toxice
 * culoarea aplicată e cu uscare rapidă 
 * se îndepărtează cu ușurință cu apă și săpun de pe pielea copilașilor, de pe suprafețe și haine 
 * cariocile sunt rezistente și ușor de folosit 

Apropo, magazinul online aparține Mihaelei, o tânără mămică cu bebe de aproape 1 an. Pe site se găsesc și alte jucării educative, din lemn și folosite în pedagogia Waldorf.

Constatările mele despre Do a Dot Markers

  • sunt lichide (se simte și când le scuturi), dar se pot folosi în deplină siguranță pentru că lichidul iese doar cât să faci un punct generos pe hârtie
  • urmele lăsate pe hârtie seamănă puțin cu acuarelele
  • mirosul e ușor parfumat, nimic neplăcut
  • culorile sunt vii, aprinse
  • șabloanele pentru desen mi s-au părut tare simpatice - fișele de lucru se pot descărca gratuit de pe site
  • culoarea se aplică prin apăsare, nu funcționează ca niște carioci cu care tragi linii

Pentru a le deschide prima oară, trebuie deșurubat capacul și apăsat mai tare pe hârtie. Se va debloca astfel capătul cu burețel care ține culoarea în tub. La următoarea folosire, lichidul iese deja ușor.

carioci lavabile nontoxice

Deși indicațiile sunt destul de clare, cariocile sunt pentru colorat colile de hârtie nu pielea, am vrut să văd ce se întâmplă dacă mă "pictez" cu ele. După o primă spălare cu apă și săpun, culorile s-au estompat rapid. La a doua spălare, au dispărut de tot. Micul experiment, mai jos. Fără filtre 🙂

carioci lavabile non-toxice

carioci lavabile nontoxice

Bineînțeles, Lidia s-a bucurat foarte tare de surpriză, când s-a întors acasă. E în perioada în care desenează și colorează cu tot ce prinde, parcă mai mult decât în primii 5-6 ani. Și cearșafurile noastre au fost încântate, că n-au rămas pătate după ce le-am spălat 😀

Pe YouTube puteți vedea și prezentări despre cum se folosesc cariocile și foile de lucru, filmulețe publicate de echipa Mico' Store:

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...