Ce înseamnă, pentru noi, 8 martie

Print

Am găsit în online o provocare: cum ai explica ziua de 8 martie copilului tău? M-a pus pe gânduri pentru că nu-mi trecuse prin cap până acum că e ceva diferit de celelalte zile în care sărbătorim cu toţii (Crăciun, Anul Nou, Paşte etc) sau doar pe unul dintre noi (aniversări ale zilelor de naştere). Pentru Lidia e simplu, o sărbătoare înseamnă cadouri şi tort iar o zi de naştere e egală cu tort şi cu întrebarea inerentă "Nu e ziua mea? A, bine. Dar când e ziua mea?" :)) Ei, cu 8 martie se schimbă treaba. De când a devenit conştientă de ce se întâmplă în jurul ei, de pe la Moş Nicolae încoace fiecare sărbătoare a fost prima dată pentru ea în varianta cu explicaţii succinte, dar un context, cât de cât, i-am oferit. Acum cred că voi merge pe următoarea idee: "Lidi, ştii că noi două suntem femei, adică diferite de bărbaţi. Uite, noi toate femeile, deci toate fetele, mamele, bunicile, străbunicile, avem o zi a noastră în care primim de la bărbaţi flori, dulciuri (la dulciuri sigur o să i se aprindă beculeţul). Uneori, ei dau şi cadouri mai scumpe dar nu e obligatoriu. Ideea e că ne bucurăm, atât de venirea primăverii şi a căldurii cât şi de faptul că suntem femei frumoase, deştepte şi puternice, fiecare în felul nostru. E o ocazie ca să ne întâlnim cu prietenele sau cu alte femei, să fim împreună, sa fim vesele şi bărbaţii să fie mai atenţi cu noi".

La partea cu atenţia bărbaţilor, probabil nu va pricepe încă despre ce e vorba decât, în traducere liberă, cadou. Cât despre iubire, ea ştie că e necondiţionată de vreo sărbătoare sau eveniment anume, bun sau rău. Însă atenţia, ei bine, e ceva mai subtil, o senzaţie care e percepută de fiecare altfel. Femeile au tendinţa să se aştepte şi la cadouri şi la îmbrăţişări şi romantism, deopotrivă. Obiectivul e ca fata mea să poată deosebi, în timp, cadourile de apropierea fizică şi psihică faţă de un bărbat, să poată decide, de va fi cazul, dacă preţul unui dar se ridică la aceeaşi înălţime cu afecţiunea pe care el i-o poartă, orice ar fi. Aş vrea să înveţe că diamonds are not a girl's best friends dar hey, they're nice to have 🙂 şi că un cadou are atât valoare financiară cât şi sentimentală. Dacă e scump şi frumos, ca cele de aici, https://www.royaldiamante.ro/, merită să-l primească, să se bucure de el, dar să fie cu ochii în 4 la aşteptările celui care i l-a oferit. Şi să nu se uite urât nici dacă un cadou înseamnă "doar" o foaie de hârtie cu o poezie scrisă din inimă, pentru că valoarea este, întoteauna, în funcţie de context. Îmi doresc să văd la fata mea flexibilitate şi înţelepciune, cadourile sunt extrem de variante şi pot avea nenumărate semnificaţii, important e să ştie să extragă sensul, miezul, din fiecare în parte, şi să ofere şi ea, la rândul ei, din suflet.

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...