Cărțile mă ajută să descopăr pasiunile copilului meu

Se dă următoarea temă: una bucată copil și o listă de cărți 🙂 Inițial m-am uitat singură la titluri și eram destul de confuză în a selecta unul care să-i placă Lidiei. Așa că am rugat-o să-și aleagă ea una pe care o preferă, pentru lectura de seară. Momentan îi citesc eu în continuare, ea doar "rupe" câteva cuvinte scurte. Dar nu mă îngrijorez, are destul timp să învețe să scrie și să citească. E o activitate care ne apropie, deci îmi propun să păstrez rutina lecturii de seară cât mai mult timp.

Cărțile mă ajută să descopăr pasiunile copilului meu

Pentru ea, cărțile de anatomie nu sunt niciodată prea multe. Momentan doar dintre cele adresate copiilor, dar cred că nu s-ar supăra să vadă și una pentru adulți. Avem cărți interactive cu corpul uman, atlas explicativ și altele. Trebuie să recunosc, de când i le citesc mi s-au actualizat diverse. De fapt, cred că am reținut și unele chestii care la școală îmi trecuseră pe lângă urechi. Până acum, cărțile au fost și sunt modalitatea prin care am observat ce tipuri de informații alege în mod repetat. Prin comparație, internetul "îi răpește concentrarea" iar televizorul nu are nici pe departe emisiuni care să comprime mesajul în câteva minute. Atunci când vede poze cu scheleți, creier, inimă și vase de sânge, e foarte încântată. Vrea să înțeleagă cum funcționează fiecare particică din organism. Norocul meu e că materialele publicate în prezent sunt îndeajuns de vizuale și cuprinzătoare. Așa, nu-mi solicită prea mult capacitatea de a interpreta concepte care mă depășesc. Aș fi nevoită să-mi sun prietenii medici și nu cred că le-ar conveni să dea meditații gratuite zilnic 😀

Sursă foto

După ce i-am citit titlurile și a văzut pozele cu coperți, atenția i-a fost captată Lidiei de Autobuzul magic. În interiorul corpului uman de la Editura Cartea Copiilor. 3 seri la rând, ne-am imaginat că ne plimbăm alături de elevii din poveste, prin organismul unui băiețel. E scrisă pe un ton simpatic dar conține explicații despre ceea ce se întâmplă în realitate în interiorul nostru. Ce mi-a plăcut mie cel mai mult e profesoara din carte. Dacă aș fi avut și eu una așa open-minded, cine știe ce meserie aș fi avut acum 😀

Sursă foto

Visează să devină veterinar

Chiar dacă majoritatea copiilor au obiectivul ăsta la început, la ea mi se pare că e chiar o pasiune. Și eu am vurt mereu să am grijă de animale dar nu m-au captivat niciodată detalii medicale. Lidia e mult mai axată pe relația cauză-efect decât mine la vârsta ei. E preocupată autentic de elemente de biologie și chiar chimie. Probabil că psihologia va fi pe ultimul plan pentru ea, opusul meu 🙂 Vrea să vadă orice bubă, e curioasă cum arată și cum se vindecă. Dacă va urma drumul ăsta, eu o voi susține deși mi-e tare teamă că va suferi când pacienții nu o să se facă bine.

Și în caz că o va lua pe alt traseu profesional, nu-i bai. De natură sigur o să fie aproape toată viața, are o afinitate care nu cred că se va stinge. Indiferent ce alege, eu o să fiu lângă ea.

 

Foto antet Pexels

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

4 răspunsuri la “Cărțile mă ajută să descopăr pasiunile copilului meu”

Cris B

Pare frumoasa si interesanta cartea. Eu inca ii citesc fetitei povestea de seara, desi e clasa a 2 a si s-ar descurca, dar ii place mult timpul acesta petrecut impreuna, si adevarul e ca si mie, deci si eu zic in dreptul nostru ca va continua mult….

Schmitza

Incredibil dialogul din carte! Educativ! De interesul ei la nici 7 ani pentru corpul uman, ce să mai zic? Nici prin cap nu mi-a trecut că există așa materiale pentru copii. Noi încă suntem la Moana, Frozen și Trolls 😀 😀 :D.

Oana

Noi am trecut la Monster High în materie de păpuși….caută-le puțin, să vezi ce mutre dubioase au :))

Oana

Daaa, e neprețuit momentul ăsta înainte de nani, când se culcușește în brațele mele.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...