Când copchilu’ nu-i acasă…

…joacă părinţii pe masă?

24 de ore având copilul în grija altora – Ghid de supravieţuire în doi

(pe fond, se aud îndeajuns de tare, ritmuri gen Happy, Free your mind sau ce vă place 😀 )

După vârsta de 2 ani a venit vremea, firească de altfel, ca Lidia să petreacă, din când în când, câte o noapte la ai mei. Să se bucure pe deplin şi nederanjaţi bunicii de nepoată, nu? Ei, şi în dăţile respective, atunci când eram acasă şi nu în delegaţie, eu am experimentat porniri foarte diverse: de la şmotru frenetic până la chillout mood. Dar când mă odihneam, mă simţeam vinovată pentru că am timp liber şi nu profit pentru a face curăţenie. Dacă mă dădeam de ceasul morţii cu aspiratorul într-o mână, cârpa de praf în alta şi buretele de vase între dinţi (vorba vine :D), ca un blindat soldat al curăţeniei absolute, mă apuca epuizarea la final şi regretam că nu m-am odihnit. De timpul dedicat în totalitate mie, ce să mai zic…

Aşa că am ajuns la o cale de mijloc.

free

No stress

Pe toate sigur nu le pot face. Cu o zi înainte am respirat adânc şi am zis aşa: mâine ducem copilul până în prânz, deci dimineaţa avem un pic de răgaz pentru şmotru (dez)organizat şi ceva joacă. Apoi facem băgăjelul şi acomodăm copilul la mediul în care va sălăşlui 24 de ore (intervalul numai bun în care să apuce să ni se facă dor unii de alţii).

Prima parte a zilei a decurs bine, nu s-a lăsat cu plâns de nicio parte. În a doua, o masă copioasă, obligatoriu cu cioco savurată (nu hăpăită în grabă ca să nu mă prindă copilul), niţică ordine prin casă. Apoi, un binemeritat program de voie pentru mami şi tati, în care am inclus şi o comedie spumoasă. Astea ne-au ajutat să ne relaxăm.

La mini-party-ul de Revelion al prietenilor noştri eram cei mai odihniţi şi petrecăreţi, deşi singurii care eram părinţi dintre cuplurile prezente. Evident că mi-ar fi plăcut să-mi ţin buburuza în braţe la ora 00:00 dar am vorbit la telefon, se uita la artificii. A fost de ajuns ca să mă simt veselă în continuare.

Să ne bucurăm, zic. Începurăm anul bine (mai puţin oboseala după doar 4 ore dormite dar deh, asta vine la pachet, doar o dată pe an e Anul Nou, nu? :D).

Voi cum vă organizaţi când aveţi „permisie” de la cei mici?

 

Foto antet Pexels

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa Dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu*

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciere Încarc...
%d blogeri au apreciat: