Atelierul cu vise din tul şi materiale delicate

“Oiţa aceea povesteşte multe noaptea, când e singură în atelier şi o vizitează o pisică, de pe partea cealaltă a geamului”, a spus Camelia şăgalinc, uitându-se cu drag la Lidia care mângâia blana pufoasă a jucăriei de la fereastră, în timp ce proba o rochiţă. Fii-mea m-a uimit deoarece s-a simţit imediat în largul ei, deşi, de obicei, e timidă şi reticentă. Ne-a emoţionat pe amândouă faptul că a probat pentru prima oară în viaţa ei haine într-un atelier elegant. Iar pentru proprietara atelierului , toţi micii ei clienţi sunt speciali. De fapt, datorită lor şi a pasiunii pentru modă, a dat viaţă acestui loc în care timpul pare să se întindă ca o plastilină de care trag două mânuţe jucăuşe.

14970859_10154696817134621_455781715_o 14958977_10154696817199621_572413366_o

În inima Bucureştilor, într-o clădire cu tavan înalt şi, probabil, cu un trecut încărcat de istorie, Cami creează rochiţe, costume şi toalete de gală pentru prinţesele şi prinţii care îi trec pragul. Mergând acolo să o întâlnesc, am avut senzaţia că o cunoşteam din altă viaţă, o personalitate rafinată şi discretă, cu care nu mi-e dat prea des să port discuţii. Şi sunt recunoscătoare pentru că am cunoscut-o. A deschis atelierul la începutul anului 2016, avându-i alături pe copiii grădiniţei cu aceeaşi nume, pe care ea însăşi a deschis-o cu aproximativ 7 ani în urmă. Cu ochi strălucitori şi calzi dar care ascund mereu o umbră de mister şi nostalgie, Camelia mi-a spus că acea grădiniţă a fost visul ei devenit realitate, a investit mult suflet, efort şi a creat un mediu primitor şi profesionist, în care copiii dar şi angajaţii se simţeau veseli, apreciaţi şi în siguranţă (lucru pe care mi l-a mărturisit inclusiv una dintre educatoarele care au lucrat cu ea). Un eveniment neprevăzut şi trist a făcut-o pe Camelia, cu un regret imens în inimă, să vândă totul, şi să se retragă o vreme. Meleagurile străine au inspirat-o să revină în ţară cu un nou proiect, în care au susţinut-o şi copiii care au îndrăgit-o atât de mult: Atelier Creatif by Camelia.

camelia-dunare

Toate ţinutele sunt gândite de ea, pe baza modelelor caselor de modă renumite în Europa şi prind viaţă datorită unor croitorese iscusite. Fiecare creaţie este unică, fiind croită pe măsurile micilor clienţi şi împletită pe ideile şi dorinţele lor. Ceea ce le deosebeşte de restul hainelor de pe piaţă sunt, în primul rând, materialele care sunt comandate din străinătate, cu grijă şi respect pentru pielea fină a copiilor. Calitatea se vede în rezultatele finale, în cusături şi felul în care se aşează pe corp. Toate aspectele pe care le-am enumerat justifică preţurile care ar putea deveni un contra-argument în cumpărarea de ţinute vestimentare din atelierul Cameliei. Da, creaţiile ei necesită un buget mai mare dar ocaziile speciale cer, uneori, o atenţie mai mare la detalii. Iar când totul vine la pachet cu o atmosferă ca de basm, parcă nici nu-ţi mai vine să ieşi din atelier înapoi în stradă, de teamă că vraja se va risipi. Pentru momente în care vreţi ceva deosebit pentru copii, faceţi o vizită şi pipăiţi materialele pe care le foloseşte Camelia, lăsaţi-vă purtaţi de magia din atelierul ei, duceţi-vă micuţii să probeze ţinute de poveste, e un sentiment cu care rar vă veţi întâlni.

14971591_10154696817184621_865078116_o

 

 

sursa foto Camelia Dunăre http://smartandhappychild.ro/wp-content/uploads/2016/08/image6-810x873.jpg

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...