Voi cu câte sute de mii de bacterii vă confruntaţi zilnic?

2015-07-18-1259

Prima mea reacţie la o broscuţă în mâna copilului, scoasă delicat din noroi ar fi, din instinct, "aoleu, vino să te şterg pe mâini!", ideal şi cu ceva antibacterian 😀 Mica mea exploratoare e fascinată de orice insectă, melc, amfibian, reptilă şi alte vietăţi care, pe vremuri, pe mine mă făceau să o iau la sănătoasa (la propriu!). Acum le admir un pic de la distanţă, având în vedere că soţul meu, alături de prietenii noştri herpetologi şi bird watchers, sunt tare pasionaţi deci încep să înţeleg rostul în natură al micilor animăluţe şi să nu-mi mai fie aşa frică de ele. Oricum, la cât de mult poluăm noi, oamenii, fauna şi flora, am putea chiar să ne dezinfectăm înainte de a le atinge şi nu musai după, dar, eh, asta e altă discuţie.

Ce vreau eu să spun e că însoţitorul meu tăcut din geantă sau rucsac, în călătorii chiar şi până la locul de joacă de la colţul blocului, atunci când săpunul şi apa nu sunt la îndemână, e o mică sticluţă de plastic cu gel antibacterian. Avantajos pentru că nu e nevoie de apă sau şerveţele pentru a şterge mâinile după folosirea lui. Se spune că elimină 99,9% din bacterii şi microbi în doar 15 secunde. E vorba de gama de produse de îngrijire personală nr. 1, Touch, despre care sunt singură că aţi auzit deja (gel, spray, săpun lichid, săpun solid, şerveţele umede). Ce mi-a plăcut cel mai mult la produsele lor, pe care le folosesc demult, este faptul că nu mi se usucă mâinile după utilizare (lucru care mi se întâmplă în cazul multor săpunuri de pe piaţă). Aşa că am primit o surpriză, că tot s-a deschis sezonul de ieşit mai des pe afară: pe lângă un set de produse antibacteriene Touch, un rucsac pe care deja l-am luat cu mine la sală şi sunt tare încântată pentru că îmi încape în el tot ce-mi trebuie 🙂

Voi aveţi idee cam cu câte sute de mii de bacterii vă confruntaţi zilnic? De exemplu, telefonul mobil are peste 300.000 de bacterii... Cum preveniţi sau combateţi infecţiile?

Staţi pe aproape, urmează un mini-concurs Touch! 😉

IMG_20160421_113233

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Un răspuns la “Voi cu câte sute de mii de bacterii vă confruntaţi zilnic?”

Doamneeee, cate bacterii. Traim intr-o lume murdara si periculoasa, de aceea igiena este factorul principal de protectie!

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...