Termometrul care măsoară temperatura copilului la fiecare 8 secunde

Cea mai și cea mai mare sperietură cu febra Lidiei a fost atunci când îi clânțăneau dinții, corpul era fiebinte dar extremitățile reci. Efectiv nu știam ce să fac în miez de noapte, să o dezbrac de tot sau să o acopăr ca să nu mai tremure. Termometrul de frunte arăta 40 și ceva, nici nu țin minte exact dar vedeam cu groază cum urcă valoarea rapid. La împachetări în prosop umed, era mai rău. Antitermicele nu-și mai făceau efectul odată. Până la urmă, a mai scăzut termperatura și ne-am liniștit.

Îmi amintesc virozele pe care le-a avut fetița mea, când se moleșea instantaneu, deși abia se ridicase de la joacă. De la 37 și ceva de grade, temperatura era peste 39 în câteva minute. Îmi sunt vii în memorie nopțile în care stăteam, din 20 în 20 de minute, cu termometrul deasupra frunții ei. Simțeam temperatura și mă întrebam dacă măsoară corect. Mi-era frică de convulsii sau alte posibile reacții ale corpului. Slavă Domnului, noi nu am trecut prin genul ăsta de episoade grave în care febra să lase sechele. Dar cunosc părinți pentru ai căror copii monitorizarea temperaturii e vitală, creșterea bruscă având urmări severe.

Sursă foto

Am primit spre testare un termometru inteligent

MyKi Care e numele lui. și e distribuit în România de Teracomm. Din fericire, deocamdată nu a fost cazul de febră și îmi doresc să rămână cât mai puțin utilizat 🙂 Așa că nu pot să vă scriu despre cum a funcționat la noi dar vă ofer detaliile pe care le-am primit. E un aparat care diminuează mult stresul monitorizării temperaturii pentru că măsoară temperatura din 8 în 8 secunde și trimite o alertă pe telefon dacă e cazul să ne îngrijorăm.

„Temperatura copiilor poate fi monitorizată 24 de ore pe zi, printr-o aplicație dedicată mobilă – MyKi Care. Aplicația poate fi descărcată gratuit din Play Store și App Store.

Tehnologia inovatoare a MyKi Care permite monitorizarea în timp real a copiilor, fie că se joacă sau dorm, indiferent de locul în care se află părinții – într-o altă cameră, la birou sau chiar într-o călătorie de afaceri. Dacă apare starea febrilă, termometrul MyKi Care va trimite o alertă.

Mai mult, aceste informații pot fi primite simultan de părinții copiilor, de bonă, de bunici sau de medic. Termometrul salvează o istorie a tuturor temperaturilor înregistrate în ultimele 365 de zile.

Temperatura corpului copiilor este măsurată cu o precizie de 0,01 grade Celsius (uau!)

MyKi Care vine, de asemenea, și cu un dispozitiv Bluetooth și Wi-Fi care primește informații de la termometru și le livrează în rețeaua Wi-Fi a locuinței. În timp ce, în mod normal, smartphone-ul citește informațiile la o distanță de până la cinci metri de device, în aceeași cameră, cu dispozitivul Bluetooth și Wi-Fi plasat în aceeași cameră ca și termometrul, smartphone-ul care primește informațiile poate fi localizat oriunde în lume, atâta timp cât este conectat la o rețea de date.” (sursa comunicat de presă)

Kit-ul conține termometrul (rotița aceea albă 🙂 ), plasturi hipoalergenici, USB-ul și ghidul de utilizare. Prima mea reacție a fost:

Dar nu e periculos pentru copii, cu toate undele astea?

Răspunsul l-am găsit pe site, la Întrebări frecvente. „Termometrul MyKi Care utilizează tehnologia Bluetooth energie redusa pentru a transfera date despre temperatura corpului măsurată. Metoda inovatoare aplicată termometrului MyKi Care permite ca undele radio să nu fie transmise în mod constant în timpul procesului de măsurare a temperaturii. La fiecare 8 secunde, termometrul MyKi Care transmite un semnal mult mai slab decât un telefon mobil pe o durată de 200 de milisecunde. Din acest motiv, termometrul MyKi Care are o influență mult mai mică asupra corpului decât routerul Wi-Fi de la domiciliu sau decât telefoanele mobile, în ciuda faptului că acestea sunt amplasate mai departe de dvs. Indicele maximal măsurat al transmisiilor SAR este de 0,05W / kg în perioada de 200 milisecunde la fiecare 8 secunde sau în medie 0,00625 W / kg. Valoarea limită de siguranță este de 2,0 W / kg.”

Eu vă doresc sănătate multă multă, la fel și noi să avem. Dar dacă, totuși, e un virus mai enervant care dă bătăi de cap și grade în plus în termometru, încercați-l, poate deveni util.

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa Dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu*

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciere Încarc...
%d blogeri au apreciat: