Activități pentru copii în vacanța de vară: tablou cu diamante

Tablou cu diamante Editura Diana

Am auzit de ceva vreme despre tehnica realizării unui tablou cu diamante dar nu am crezut că fii-mea e interesată să încerce. Când, după încheierea unui an greu de școală (clasa a III-a), i-am propus să îi iau un astfel de kit, a sărit în sus de bucurie. Se pare că văzuse pe YouTube filmulețe despre asta și își dorea mult. Mi-a spus că i se pare greu dar se va strădui să aibă răbdare și să îi iasă. Așa că am intrat pe site-ul Editurii Diana unde sunt muuulte modele și dimensiuni de tablouri. Am ales împreună unul cu cal (animalul ei preferat, pe locul 3 după pisică și câine 😀 ) și l-am comandat. Cutia respectivă conține toate instrumentele necesare micului artist.

Coletul a ajuns exact la timp, înainte ca fii-mea să plece cu bunicii pentru o săptămână la munte. Așa că nu am surprins emoția inițială a deschiderii cutiei dar, când am ajuns să o iau înapoi acasă, devenise deja expert în lipirea micilor pietricele 🙂 E grozav că în cutie a găsit o felicitare care se bazează pe aceeași tehnică, așa că a putut exersa. Și, în același timp, și-a văzut aproape imediat efectele primului efort depus (poza din antet).

Am filmat totuși ceea ce se găsește în cutie, ca să vedeți cât de atent era pregătit totul.

Tehnica tabloului cu diamante

Mi-a povestit că la început nu a înțeles exact cum trebuie să le lipească dar apoi a urmărit niște filmulețe în care sunt descriși pașii. Totul a devenit mult mai clar și iată că a reușit să termine primul ei mini-tablou cu diamante. Urmează cel de dificultate medie, cu un cal frumos. L-a început doar într-un colț deci nu am cum să vi-l arăt încă. Dar promit să vă arăt rezultatul final 🙂

Mi se pare una dintre activitățile cele mai drăguțe de tip arts&crafts, potrivită atât pentru copii dar și pentru adulți. Odată ce prinzi mișcarea, devine relaxant dar necesită răbdare și îndemânare.

Practic, foaia cu desenul este lipicioasă iar "diamantele" au o parte mai netedă și una mai ascuțită. Se ia fiecare pietricică, pe baza culorii și a simbolului de pe foaie, cu o mică unealtă specială și se pune cu partea netedă pe planșă. Cu cât tabloul e mai mare, cu atât dificultatea crește. Doar pentru că are mai multe căsuțe, deci mai multe pietricele de pus.

Au filmat și cei de la Editura Diana procedeul:

E uimitor cum o oră de concentrare pe o acțiune manuală, repetitivă, ajută creierul să se elibereze de gânduri. Dacă nu ați încercat deja, vă recomand să comandați un tablou cu diamante. O să vedeți despre ce vorbesc 🙂

În ce alte activități îi încurajați pe cei mici să se implice în vara asta?

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

' skin='skin1'}}

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...