Soluţii pentru un mic dejun/desert pe fugă, cu dulceaţă şi ceva distracţie

A început sezonul bucătărelii pentru iarnă... Pentru mine e ca orice alt sezon pentru că, recunosc, abia apuc să fac de mâncare pentru a doua zi, nici prin gândurile cele mai sălbatice nu-mi trece să mă ocup cu murături, dulceţuri etc. Tot respectul meu sincer pentru cele care au timp, dăruire şi chef să facă asta. Soacra mea ne echipează mereu pentru iarnă cu câteva borcane de zacuscă, suc de roşii, gemuri. Zacusca însă deja am terminat-o, în sucul de roşii am dat iama pentru ciorbe şi tocăniţe, deci până la iarnă n-ar mai rămâne nimic. Când nu am opţiunea de a obţine vreun borcan cu dulceaţă homemade de pe undeva, merg pe varianta: magazine. Ştiu, nu-s gusturile alea ca la bunica acasă, dar uneori o alternativă cu ingrediente OK (zahăr brun, fără coloranţi şi arome artificiale), poate salva situaţia 🙂 Adică micul dejun sau desertul.

De multe ori, am avut în casă doar resturi de dulceţuri şi am căutat o reţetă de brioşe sau chec în care să o folosesc. Găseam doar idei prea complexe ca să le încerc într-o sâmbătă sau duminică seară, când nu ştiu ce să fac mai întâi, şi de cele mai multe ori cu ingrediente pe care nu le aveam la îndemână. Bonne Maman au venit cu nişte reţete simple de prăjituri cu dulceaţă, care par şi gustoase (abia aştept să am puţin timp să experimentez). Şi, ca să nu se plictisească Lidia atunci când gătesc, mi-au trimis şi un mic şevalet, cu pensule, acuarele şi un caiet, pe care să picteze ce îi trece prin căpuşor. E vorba de campania celor de la Creative Ideas, care vine cu o idee distractivă: „Bonne Maman: Mâncăm micul dejun şi ne distrăm”. Nu ştiu cum e pentru voi micul dejun, la noi e în viteză, dar am observat că atunci când creăm o rutină (trezit, mâncat ceva rapid, un pic de desene animate, spălat, îmbrăcat), e mai uşor. Deci nişte brioşe gătite cu o seară înainte sau un iaurt cu diverse, se încadrează bine în peisaj.

14409182_339936246342983_667294445_n

"Brandul Bonne Maman a fost lansat în anul 1971, în Franţa, de către Andros, o companie de familie. Astăzi, Bonne Maman a devenit lider de necontestat în Franta şi în multe ţări numărul 1 între brandurile importate. Cu conţinut ridicat de fruct, minimum 50%, fără coloranţi şi arome artificiale, dulceţurile Bonne Maman sunt produse doar din cele mai bune fructe. Pentru că Bonne Maman selectează pentru produsele sale doar fructe intens aromate, care sunt fierte încet pentru a nu distruge bucăţile de fruct. Bonne Maman foloseşte zahăr brun, din trestie de zahar şi zahăr alb din sfeclă, care înlocuiesc siropul de glucoză sau fructoză. Dulceaţa Bonne Maman are în compoziţie îndulcitori naturali, cum ar fi grape-ul, care nu influenţează gustul final al produsului. În România, dulceaţa Bonne Maman este disponibilă în variante clasice precum caise, căpşune, vişine sau zmeură, dar şi în amestecuri de fructe sau în variante mai exotice, cum este marmelada de portocale. Dulceaţa Bonne Maman se găseşte în magazinele Auchan, Kaufland, Cora şi Carrefour la preţul recomandat de 13-14 lei." (sursa: comunicat de presă Bonne Maman: Idei creative pentru prepararea micului dejun)

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Un răspuns la “Soluţii pentru un mic dejun/desert pe fugă, cu dulceaţă şi ceva distracţie”

Buna idee! In felul asta implici si copilul in activitate, i-ai servit si micul dejun

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...