Recomandări pentru sănătate pe timpul verii

Sanatate de-o vara 2

Ce ne "doare" cel mai tare vara? În afară de amigdale care mie mi se umflă pe nepusă masă, iar îngheţata şi aerul condiţionat nu ma prea ajută 🙂 Păi, pe de-o parte soarele, de care toată lumea recomandă să ne ferim în orele de vârf, cu pălăriuţe şi haine deschise la culoare, hidratare cât cuprinde (nu cu bere, aviz amatorilor :D) şi o doză bună de cremă cu factor de protecţie împotriva razelor UV, potrivită pielii noastre. Pe de altă parte, vara ne mai enervează infecţiile digestive, cutanate, muşcăturile de insecte... Şi bagajele făcute în pripă şi rufele multe de spălat la întoarcerea din vacanţă, aş adăuga eu, dar asta e altă mâncare de peşte 🙂

Mai întâi, pentru a "supravieţui" razelor dogoritoare, vă recomand o cremă bio simpatică...da, ştiu că Bear Grylls şi-ar înfăşura pe cap un tricou muiat în...detalii 🙂 Revenim la chestii mai realiste şi mai plăcute. EcoCosmetics au creat o cremă destul de bună pot să spun (am încercat-o pe pielea Lidiei la prima noastră ieşire la munte din vara asta, pe un soare foarte puternic), cu următoarele caracteristici:

pachshot

 • produs 100% natural, certificat bio EcoCert
 • protejează împotriva razelor solare, factor ridicat de protecţie FPS 45, 1:3 UVA/UVB
 • formulă concentrată, este foarte spornică (chiar densă mi s-a părut mie)
 • potrivită pentru toate tipurile de piele inclusiv pentru cea sensibilă, pentru faţă şi corp (începând cu pielea bebeluşilor)
 • nu conţine filtre solare chimice
 • nu conţine alcool
 • flaconul airless permite o aplicare foarte uşoară, din orice poziţie, nu permite contactul loţiunii cu aerul şi contaminanţii, menţinând prospeţimea produsului până la terminare.

Dacă tot am adus vorba de Bear Grylls, să ştiţi că pe ursuleţul de pe flacon îl cheamă EcoBear şi e tare drăguţ 🙂 Crema e comercializată de Organik.ro, magazin online de unde se pot cumpara şi alte produse bio utile.

În al doilea rând, Ana şi Ioana de la Parenting PR alături de Lavinia de la White PR au adus în discuţie, în cadrul evenimentului "Sănătate de(-o) vară" combaterea problemelor de digestie, pe fondul sistemului imunitar slăbit, care pot strica o vacanţă de vară atât de aşteptată. La întâlnire au venit cu sugestii preţioase: Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie, competenţă apifitoterapie, reflexoterapie, iridologie, biorezonanţă, Claudia Buneci, consilier nutriţie şi Laura Dan, Brand Manager Lactacare. În afară de diverse sfaturi  care nu se rezumă doar la hidratarea corespunzătoare pe timp de caniculă şi alegerea unui meniu personalizat şi atent ales în funcţie de organism, s-a mai discutat despre probiotice, un aliat important pentru corpul nostru, care, aşa cum le spune şi numele, sunt pro vieţii şi sănătăţii.

Actavis a lansat brand-ul Lactacareo gamă de produse de ultimă generaţie, cu conţinut probiotic, prebiotic (susţine probioticele în funcţiile lor intestinale) şi simbiotic (împletirea primelor două caracteristici, pentru menţinerea unei stări bune de sănătate). Fiecare din aceste produse are în compoziţia sa miliarde de micro-organisme selectate atent din mai multe tulpini de bacterii acido-lactice, toate ajutând la evitarea dezechilibrelor intestinale.

Ce am înţeles eu din explicaţia niţel cam specializată: e bine să luăm acest tip de suplimente ca metodă de prevenţie nu doar în caz de diaree, alergii sau (Doamne fereşte!) enterocolite şi alţi temuţi crocobauri. Produsul care mi-a atras atenţia cel mai mult e adecvat vârstei fetei mele:

Lactacare Kids (3 ani+)

Combinaţie de 2 tulpini atent selectate de bacterii acido-lactice vii pentru inhibarea bacteriilor patogene şi reechilibrarea florei intestinale şi vitamina C.

Beneficii:

 • Ameliorează reactiile alergice (de tipul dermatitei atopice), durerile abdominale, balonarea, simptomatologia diareică
 • Aduce o cantitate importantă de vitamina C in dieta copilului: 15% din doza zilnică recomandată per comprimat
 • Produsul nu conţine lactoză şi se poate administra împreună cu tratamentul de antibiotic pentru protecţia florei intestinale
 • Are un gust plăcut de căpşuni care va plăcea până şi celor mai mofturoşi copii

Lactacare02KidsComprimate

 

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...