Pentru momentele în care copilul cere „ceva bun”

"Maamiii, vreau ceva bun!" Știți că de aici până la a da iama în chestii nesănătoase, sunt câteva secunde, nu? Tensiunea crește, copilul pune presiune....aoleu, ce să-i dau? Prin mintea mamei circulă o mie de gânduri. Aia are grăsimi saturate, ailaltă are zahăr rafinat, E-uri, conservanți, nitriți. Cel mic deja se pregătește să plângă. Îi e foame, e obosit, i-a scăzut nivelul glicemiei, se plictisește, e anxios și așa mai departe. Toți vor să ronțăie ceva între mese. Soluția: să avem mereu ceva pregătit pentru momentele în care copilul cere "ceva bun".

Începem prin a identifica acele momente

Eu am o listă lungă: în pauză la școală, în parc, la cumpărături, pe stradă, în sala de așteptare la doctor, în autobuz/mașină, acasă între mesele principale. Sau când se întoarce acasă din diverse locuri.

Apoi, ne gândim dacă avem sau nu timp la dispoziție să pregătim gustări

E dimineața, trebuie să ne grăbim la școală. Sau ieșim inopinat și nu a fost răgaz pentru gătit. Ori, pur și simplu, nu am mai avut energie 😀 Avem, deci, 2 variante: de-a gata și preparate dinainte.

Categoria gustări de-a gata

Suntem cu toții de acord că simple is the best, adică fructele, mixurile de nuci, alune și stafide sau măslinele au un aport nutritiv mare și își fac treaba. Din varii motive însă, copiii vor și altceva. Ei văd la tot pasul snack-uri care nu le ajută organismul deloc, mai mult le fac rău. Desigur, nu sunt absurdă, Lidia mănâncă și ciocolată, pufuleți fără arome, sticks-uri, popcorn (făcut în casă), mai scapă și în diverse altele din comerț. Dar mă străduiesc să limitez pe cât posibil consumul de genul ăsta.

O opțiune bună la gust și la îndemână prin magazine, sunt snack-urile din fructe BEAR (tălpițe, rulouri, cereale alfabet). Conțin 100% fruct, sunt bogate în fibre, fără zahăr, îndulcitori artificiali sau siropuri adăugate, fără sulfiți, fără conservanți, cu procesare minimă. Eu îi mai strecor o punguță în pachețelul de la școală sau iau în rucsac alături de apă, când plecăm pe undeva. Au și niște cartonașe simpatice despre planete și aventuri spațiale 🙂 Mai jos, și magazinele de unde se pot cumpăra.

Gustări ușor de preparat

Clasicele sandvișuri rămân în topul preferințelor Lidiei. Totuși, caut mereu idei noi pentru că țin să aibă un meniu echilibrat. Având în vedere că nu sunt cine știe ce gospodină, am făcut o listă cu sugestii de gustări, și dulci și sărate, unele preparate de mine, altele de mămici care chiar se pricep:

Sigur aveți și alte surse de inspirație, așa că vă rog să-mi lăsați în comentarii rețete sau link-uri, ca să-mi îmbogățesc și eu "tolba" de gustări 🙂

 

Sursa foto antet

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

2 răspunsuri la “Pentru momentele în care copilul cere „ceva bun””

Marius

Am incercat si noi diverse variante dar pentru Ana ceva bun inseamna doar ciocolata :)))

Mămica Activă

Ha ha ha, știu cum e!

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...