(Non)echilibru plăcut! 🙂

Fie ca....pardon, se ia 😀 Aăăă, ce ziceam....Şi nici nu am băut încă din vinul roşu :)) Aşa, deci, am câteva urări, în prag de Sărbători de Paşti:

Cu lumină sau fără (adică în beznă), căldură în suflete sau lipsa agentului termic în calorifere (cam devreme aş zice eu dar, na, e totuşi luna aprilie..brrr), cu bucate tradiţionale pe masă sau chestii vegane, alături de cei dragi sau singuri, acasă sau hai-hui, fiți mulțumiți cu voi înșivă! Asta contează.

Pacea, empatia, iubirea.....sunt deziderate...nu doar de Paşti, ci mereu

Dar ele sunt atât de greu de atins. Haideţi să facem un efort, să fim măcar puţin mai atenţi cu cei din jurul nostru, cu nevoile lor dar şi cu ale noastre. Doar un pic, pas cu pas. Deschideţi ochii, ridicaţi privirea din smartfoane (ok, nu prea mult, doar niţeluş) şi daţi un pupic din inimă, mângâiaţi un creştet de copil, îmbrăţişaţi o pisică (da, se pun şi filmuleţele de pe net dacă nu aveţi de unde să luaţi un animal acum), faceţi un gest frumos pentru o persoană care vă e dragă. Sau unui om de pe stradă (important e să îi fie de folos, că dacă e o bătrână care nu vrea să traverseze strada, nu o luaţi cu forţa 😀 ), donaţi ceva, orice, bani, haine, timp. O să vă placă, promit.

Sursa foto

Lăsaţi deoparte judecatul altora, distracţia pe seama celorlalţi, ura, furia. Dăunează grav sănătăţii (inclusiv a voastră, credeţi-mă pe cuvânt).

Echilibrul e instabil. Fiecare îl are dar rareori îl conştientizează

Eu mi-l doresc prea des, fac din asta un scop şi nu e neapărat bine. Let it go, cum zice cântecul. Şi atunci iese şi un soi de fericire. Orice vă face să zâmbiţi (cu dinţi sau fără, deh, cum iese fiecare mai bine în poze), orice vă face să tresăltaţi de mulţumire, indiferent că e ciocolată, sex, băutură (cu măsură şi nu la volan, daaa?), călătorie, animal, bijuterie, hobby, copil mulţumim şi liniştit (nu m-am putut abţine :)) ), vă urez să tragă la voi, cât mai des şi să vă facă fericiţi cât mai mult timp cu putinţă.

Totul e trecător dar amintirile rămân (mai nasol e când ai amnezie dar atunci carpe diem e ceea ce mai rămâne).

Aşa că, hai cu bucuria (a lucrurilor mărunte, da da!), hai cu ciocnitul de ouă (nu vă gândiţi la prostii) şi cu ce vă mai aduce vouă mulţumire! Să ne veselim cum ştim noi mai bine, nu chiar genul ăla de party What happens in Vegas, stays in Vegas, ci mai degrabă o veselie conştientă, de care să ne amintim cu drag şi peste ani.

Sărbători de Paşti minunate!

 

Foto antet Pexels

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...