Mini-interviu cu Tily Niculae despre Ziua Prematurităţii

Un om care inspiră, motivează, mama Sofisticatei, iubita şi soţia lui Popescu,vecina din (La) bloc...

Aşa se descrie, pe scurt, Tily Niculae, un om care face diferenţa, cum spune ea. A fost implicată în multe campanii care au avut rezultate concrete şi a primit votul publicului la Digital Divas pentru CSR. De exemplu, proiectul pentru transformarea zilei de 1 iunie în zi liberă la nivel naţional, care are şanse reale de a fi aprobat şi pentru care Tily a muncit mult, trebuind să ducă muncă de lămurire timp de un an. Am întrebat-o de ce merită să o asculte lumea. Mi-a răspuns că:

Mă onorează să fiu sunată ca să mi se ofere un proiect ca lider de opinie la radio, doar pentru că au văzut un live din studioul meu şi au decis, că ceea ce fac, fac BINE.
Nu am spus-o eu, ci publicul,oamenii care au văzut, crezut în mine. Nu mă nominalizez singură prin reviste şi nici nu consider că premiile definesc omul.
Dar publicul ţine minte! Ştie perfect ce am făcut. Fiindcă amintirile rămân :))
Iar eu asta fac! Ofer amintiri şi o stare de bine celor care mă ascultă sau citesc!
Dau versiunea cea mai bună a mea! Cu sinceritate şi transparenţă 100%!
Pentru ca-n amintirea fiicei mele să fiu o persoană care a schimbat lucruri în ţara-n care trăieşte. Pentru familia ei şi pentru societate.

De asta o apreciez pe Tily, pentru entuziasmul ei, pentru forţa interioară cu care face lucrurile să se mişte, pentru personalitatea sensibilă dar pusă pe fapte mari care se ascunde în spatele unei voci guturale, despre care chiar ea glumeşte că vorbeşte prea mult şi interlocutorii se panichează pentru că nu pot ţine pasul cu ea 🙂 Am făcut introducerea de mai sus pentru că îmi doresc să vă daţi seama de seriozitatea proiectelor în care se implică iat când m-a contactat ca să scriu despre campania de Ziua internaţională a prematurităţii a Asociaţiei Unu şi Unu, m-am bucurat. E o cauză foarte importantă şi cred că absolut toate femeile însărcinate ar trebui să aibă informaţii despre ce ar trebui să facă în cazul unei naşteri premature.

Sunt ambasadorul cauzei de 3 ani de zile! Mă ţine pe linia de plutire amintirea prietenei mele care plângea la telefon şi nu ştia dacă o să-i trăiască bebeluşii.
Mă ţine pe linia de plutire ideea că Sofia lua câte un kg la sân/lună şi bebeluşii D mâncau câte 10 ml la seringă!
Mă ţine pe linia de plutire sarcina pierdută în urmă trombofiliei recent descoperită.
Nu-i aşa că viaţă-i o cutră? După 3 ani de când lupt pt cauza aflu că trombofilia se numără printre cauzele nr 1 ca să ai toate şansele către o naştere prematură.
Cum toate au sens în viaţa asta!!!

În România, de 4 ani, Asociaţia Unu şi Unu, prin programul Socks for life, desfăşoară anual câte o campanie de conştientizare şi de sporire a notorietăţii în rândul societăţii civile a fenomenului naşterilor premature.
Anul acesta, pe 17 noiembrie, ONG-ul invită toţi utilizatorii internetului, autorităţile, companiile dar şi părinţii să se alăture efortului de conştientizare şi sprijinire a prematurilor din România. Părinţii, susţinătorii, cadrele medicale îşi pot schimba poza de profil din conturile social media prin platforma: http://twibbon.com/support/ziua-prematuritatii-2 folosind hashtag-urile #17Noiembrie #ZiuaPrematuritatii #SockforLife.

ro_socks_for_life_facebook_cover_unusiunu1

Ce ar trebui să conştientizeze viitoarele mame despre o posibilă naştere prematură?

În primul rând, fără să le sperie ideea de prematuritate (deşi e greu), ar trebui să îşi găsească un medic de la un spital de stat, un spital care să fie dotat pentru naşteri premature. Iar dacă se întâmplă o naştere înainte de termen să nu între în panică. Fiindcă medicii chiar sunt foarte pregătiţi.
Eu încă sunt şocată cum rezistă la atâtea gărzi, cazuri grele, stres.
Să contacteze Asociaţia Unu şi Unu. Nimeni nu te poate înţelege, susţine sau să îţi spună vb de ce nevoi ai, ci doar nişte persoane care au trecut prin iad şi înapoi şi ştiu ce înseamnă. În Asociaţie îşi vor găsi sprijinul!

tilyfoto credit: Cristina Nichitus

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Un răspuns la “Mini-interviu cu Tily Niculae despre Ziua Prematurităţii”

Iti multumesc draga noastra, draga pentru suport! In numele familiilor si al bebelusilor indelung spitalizati!

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...