De ce mi-am schimbat furnizorul de găzduire web

găzduire web HostRiver

Pe la finalul anului trecut, nici nu-mi trecea prin cap să-mi schimb hosting-ul. Aveam niște nemulțumiri dar nu știam că remedierea ținea de serviciul de găzduire web. Asta până când am primit un mail prietenos de la Raul, din echipa HostRiver. Eram încă reticentă la ceva nou însă nici el nu s-a dat bătut 🙂 Și nu mi-a părut rău. Hai să vedeți de ce!

Contextul

Îmi aminteam cum, la migrarea din 2017, atunci când am trecut pe un hosting local (după cel de pe WordPress), am pierdut o serie de comentarii la articole, dar și mulți neuroni. Efectiv clacasem. La momentul respectiv, a trebuit să apelez la un web designer. Nu regret investiția făcută atunci, Alexandra de la Cloudberries a fost răbdătoare cu mine și foarte eficientă.

Totuși, în decembrie 2020, chiar nu era momentul, mai ales financiar vorbind, să o iau de la capăt cu o migrare defectuoasă a blog-ului meu. Raul însă m-a asigurat că nu se va strica nimic și totul va decurge rapid și lin. Mi-a acordat 15 zile de grație pentru testare. În plus, a venit cu niște argumente solide și personalizate. Mi-a enumerat câteva îmbunătățiri care mi-au captat atenția. Erau două aspecte pe care le observasem și eu dar nu știam cum să le rezolv. Și habar n-aveam că țin de firma de hosting.

Argumentele care m-au convins să schimb furnizorul de găzduire web

  1. O viteză de încărcare mult mai mare. Asta chiar era o problemă pentru blog-ul meu. Au încercat câteva persoane să mă ajute, optimizând pozele. Ba am fost nevoită să renunț și la imaginea din antetul paginii principale. Tot nu se încărca suficient de repede, știam că asta îi face pe cititori să-și piardă răbdarea și să închidă pagina.
  2. Configurarea corectă a certificatului SSL (site-ul era accesibil și fără SSL, ceea ce nu era ok). Raul mi-a explicat că, ar fi trebuit sa facă redirect către https://, ceea ce nu se întâmpla. Iar asta genera indexarea de duplicate content în motoarele de căutare. Nu sunt eu expert dar știu că dublarea conținutului e un BIG NO NO pentru trafic.

Ultimele două îmbunătățiri menționate de el m-au convins pe deplin și aveam să observ că sunt adevărate: o echipă prietenoasă și răspuns rapid.

găzduire web
Echipa HostRiver

Ce a urmat

Având în vedere că puteam testa fără niciun cost, timp de 15 zile, am zis HAI! Așa că, ce făceam eu pe 1 ianuarie 2021? Îi răspundeam lui Raul că sunt de acord să încerc. Am primit răspunsul în prima zi lucrătoare a anului, cu structurarea clară a pașilor următori (ador mail-urile tip listă :)) )

Mi-a explicat ce presupune migrarea adică ce urma să facă, practic, echipa de web hosting:

  • primirea datelor de acces de la mine
  • full backup al contului de găzduire de la momentul respectiv
  • restaurare pe serverele HostRiver
  • verificarea bunei funcționări
  • modificarea name serverelor domeniului
  • corectarea setărilor certificatului SSL
  • finalizarea setărilor pentru ca blog-ul să "se miște impecabil" (aici l-am citat pe Raul 😀 )

În decursul unei zile, a fost totul gata. M-am poticnit un pic la niște date pe care trebuia să le furnizez și nu știam de unde. Până la urmă am înțeles de unde să le iau, cu ajutorul lui Flaviu, un alt membru al echipei lor. Nu sunt eu tabula rasa dar nici nu mă pricep cine știe ce 😀 E bine că oamenii, ardeleni simpatici, sunt calmi :))

Rezultatul

Efectele pozitive au fost vizibile imediat: încărcare mult mai rapidă, deschidere blog pe https://. De fiecare dată când am întrebări, le dau mail, se generează imediat un tichet și primesc răspuns într-un timp scurt, chiar și în weekend. Și chiar dacă sunt mai țâfnoasă (Flaviu știe de ce zic asta :)) )

O să vedeți pe site-ul lor că au și niște oferte îmbietoare: 45 de zile money back, 6 luni gratuite (din abonamentul pe un an) și program de afiliere.

Veți observa că și link-ul meu din articol este tot tip afiliere dar vă zic sincer că nu vi i-aș fi recomandat dacă nu ar fi adus îmbunătățiri vizibile site-ului meu. Vă invit să încercați serviciile de găzduire web HostRiver și să-mi spuneți cum vi se pare colaborarea cu ei.

***

Foto antet Avel Chuklanov - Unsplash

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...