Emoțiile, decodificate

Dacă ar exista un cod al lui Da Vinci pentru copii, sigur ar avea legătură cu emoțiile. Iată că s-a găsit cineva să scrie o carte care mi-a dat impresia unui fel de manuscris antic, dezgropat după mii de ani. Un document secret în care emoțiile sunt decodificate.

Miracol în lumea emoțiilor

Povestea, care e bazată pe cercetări științifice ale unor psihologi și neurologi renumiți, urmărește drumul inițiatic al unui ursuleț în lumea lui interioară. O călătorie fantastică în propria lui minte, care îi explică anumite reacții și trăiri pe care le are în viața de zi cu zi. Astfel, înțelege ce i se întâmplă și învață se accepte din ce în ce mai mult.  

Sursa foto Editura Aramis

O carte care îi ajută pe adulți (părinți, bunici, cadre didactice) să le fie alături celor mici în descifrarea valurilor de emoții care îi iau prin surprindere. E un text interesant și pentru cei mari, pentru că îmbină note subtile de istorie, antropologie, civilizații străvechi. Concepte abstracte sunt personificate în animale, obiecte simpatice, astfel le atrag atenția copiilor.

Cine sunt Bianca și Dragoș?

Autorii cărții sunt: Dragoș Iulia Matei, Bianca Niță și Paula-Steluța Dobrinoiu. Pe primii doi am avut ocazia să îi cunosc la petrecerea de 5 ani a blog-ului meu. Bianca m-a impresionat prin delicatețea ei. E genul acela de artist plurivalent, sensibil și foarte creativ. Ilustrațiile din carte sunt făcute de ea, dar și o parte din text. După un scurt periplu în publicitate, Bianca a început să lucreze cu copii, realizând ateliere și evenimente dedicate lor. Acum lucrează la un proiect de jocuri software pentru dezvoltarea emoțională a copiilor.

Dragoș e un personaj surprinzător 🙂 În ultimii 5 ani, a lucrat cu mii de copii și părinți. A susținut multe spectacole și activități care să îi călăuzească în a-și înțelege emoțiile, într-un mod inedit. E un magician al vorbelor și al trăirilor.

Foto credit UAU photo

Componenta caritabilă

Dacă v-am convins de partea educativă, stați că mai e ceva. Dragoș și Bianca duc mai departe povestea emoțiilor către copiii cu dizabilități. Că au nevoie ca de aer de un suport emoțional, e lesne de înțeles. mini-kit de armonie emoțională (cartea tipărită, audiobook, o animație specială și 4 meditații ghidate în format audio). Pentru acest demers, este nevoie de susținere financiară.

Dragos își dedică ziua în care împlinește 40 de ani, celor 700 de copii cu dizabilități care participă la Festivalul Integrării Conil (17-18 martie). La petrecerea lui caritabilă sunt invitați toți cei care doresc să contribuie. Dacă nu puteți ajunge, ajutați donând direct în cont! RO28BTRLRONCRT0387774501 (cont in RON) deschis la Banca Transilvania, Asociația Micile Emoții Mari, reprezentată prin Dragoș Iulian Matei, in calitate de președinte.

Mai jos, o mostră din activitatea magicianului emoțiilor, Dragoș:

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Un răspuns la “Emoțiile, decodificate”

Kees

Eu vă mulțumesc pentru răbdare

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...