Democrația nu e un sport cu spectatori

O pagină pe care o urmăresc a pus astăzi un îndemn la vot. Am citit cu stupoare un comentariu de genul "Dacă și voi faceți politică....". Oameni buni, aici nu e vorba despre politică! A vota e o acțiune civică! Democrația nu e un sport cu spectatori, cum bine spunea Marian Wright Edelman, activist american pentru drepturile copiilor.

Vă recomand un TED Talk cu ea, în care spune ceva atât de puternic, aspecte care se potrivesc și la noi:

M-am născut într-o perioadă plină de nevoi, de nedreptăți și de mari oportunități de a schimba ceva. Mă simt foarte recunoscătoare că am putut ajuta și schimba ceva. 

Soluția acestei țări o reprezintă o populație de copii educați. 

A ne alege conducătorii țării e un drept fundamental. A ne informa și a fi educați sunt la fel de importante.

Ne stă în fire, ca popor, să ne plângem dar nu facem nimic. Să ne uităm peste gard, dar foarte rar ne implicăm în ceva constructiv. Să arătăm cu degetul dar uităm să ne concentrăm pe soluții. Ne e greu să ne unim pentru cauze care chiar contează. Încălcăm reguli pentru că oricum nu le respectă nimeni...

Nu mai vreau să fiu în țara lui "las' că merge și așa"! Refuz să mă gândesc mereu că fetița mea crește printre ignoranți și frustrați. Îmi doresc să văd oamenii competenți și integri întorcându-se în România. Vreau să întâlnesc concetățeni corecți și cu bun simț în comunitate.

Conducerea țării contează mult! E vizibilă, palpabilă prin mentalitatea, conștiința comună. Iar noi avem acum ocazia să decidem asupra ei. Fiecare dintre noi, cei cu drept de vot, avem impact. Putem schimba, putem îmbunătăți, putem evolua. Eu o să mă duc la alegeri împreună cu familia mea. Români, VOTAȚI!

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...