Cristina are nevoie de ajutor pentru a se vindeca de cancer la sân

Later edit: din păcate, Cristina s-a stins din viaţă, se pare că din cauza unei complicaţii provenite de la infecţia cu virusul nosocomial. Prea repede s-a terminat, după aproape un an încă nu-mi vine să cred...

Ochi de un senin pe care rar l-am întâlnit, zâmbet jucăuş şi voce zglobie, un corp şi o delicateţe de sirenă, aşa era Cristina când am întâlnit-o pentru întâia oară, la o primă ieşire a mămicilor de pe grup. Am cunoscut-o aşa cum multe mame se cunosc, pe Facebook, într-o comunitate micuţă, femei cu personalităţi diverse, fiecare cu frustrările şi cu bucuriile proprii dar având în comun faptul că suntem mame. Şi ea este. Are doi copii frumoşi ca ea şi ca soţul ei. Vestea cruntă a aflat-o în timp ce îşi alăpta cel de-al doilea copil. Cancer la sân, grad 3 din 4. De atunci, a încercat 4 linii distincte de citostatice. Părul cel lung şi castaniu i-a căzut.

FB_IMG_1466879908076

Ne scria, pozitivă în continuare, că şi-a cumpărat nişte peruci cu care se simte atrăgătoare. Şi aşa şi era când am vizitat-o în spital, alături de alte mame de pe grup, avea un aer sexy şi era încrezătoare. Când i-am spus că la vară ne vom vedea pe plajă, mi-a zis zâmbind că "ok, dar mai degrabă la anul". Eu nu glumeam, nu-mi dădeam seama. Acum plâng. Situaţia e mult mai gravă decât ne-am imaginat. După multă chimioterapie care a istovit-o, tumora a înaintat. Cristina a făcut apă la plămâni şi a trebuit operată de urgenţă pentru a-i scoate lichidul ce o împiedica să respire. Acum şi mersul la baie e o luptă. Cu sine, cu propriile puteri care o lasă la greu. Şansa ei e să meargă în China unde ar putea fi urma o terapie alternativă, pentru că în România medicii au spus că nu au ce să facă, nu pot opera tumora până nu se localizează. Pentru a putea zbura şi a rezista călătoriei, va trebui să-şi ia butelii cu oxigen în avion.

E o situaţie extremă, una în care, din păcate, oricare dintre noi ne-am putea afla în orice moment. O situaţie în care concentrarea unor ajutoare concrete, poate salva o viaţă. Viaţa unei mame tinere, a unei femei frumoase atât în interior cât şi în exterior, a unui suflet care merită să ne mai transmită din energia sa blândă şi care merită să înflorească aici, pe Pământ.

Ştiţi deja, cazurile pe care eu le distribui sunt persoane pe care le cunosc. Îmi doresc mult ca această postare sau oricare alta legată de campania de strângere de fonduri pentru Cristina, să vă determine să donaţi cât puteţi, să ne mobilizăm pentru a o ajuta.

IBAN:

RIZOIU CRISTINA NICOLETA
RO18BTRL06401201B36113XX

Pe Facebook s-a creat un grup în acest scop, unde puteţi licita obiecte/servicii, urmând ca banii să ajungă în contul ei: https://www.facebook.com/groups/1615863528742465/. Acolo puteţi urmări şi informaţii despre starea ei, publicate de către persoanele care îi sunt apropiate (grup de unde am luat şi banner-ul de mai sus).

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

6 răspunsuri la “Cristina are nevoie de ajutor pentru a se vindeca de cancer la sân”

Nicoleta Mihaita

Buna Oana,
Am incercat sa fac o mica donatie, insa imi spune ca IBAN-ul nu este valid. Este un cont in lei?
Multumesc,
Nicole

Bună Nicole, mă interesez și revin.

Nicole, IBAN-ul corect este:
RIZOIU CRISTINA NICOLETA
RO18BTRL06401201B36113XX
Mulțumesc mult pentru sesizare. Am vorbit cu fetele și vor actualiza și poza.

Nicoleta

Acum a mers. Multumesc pentru raspuns! Te pup!

Anca

Multa sanatate Cristinei pentru a se bucura multa vreme de familia ei. Numai ganduri bune si o donatie mica, sper sa ajute.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...