Hai cu mine la conferința „Copilul meu și tehnologiile”, prezentată de Virgil Ianțu

Lidia are 6 ani și jumătate și deja manifestă dependență față de YouTube. Am instalat o aplicație care îi blochează accesul după un anumit timp petrecut în fața ecranului. Dar tot nu pot verifica în permanență la ce se uită. Și influența negativă e vizibilă cu ochiul liber. O să mă întrebați de ce am lăsat-o de la bun început. E o discuție lungă. Cât de mare e impactul internetului și al rețelelor sociale asupra copilului meu? Și, mai ales, cum îl feresc de pericolele din online, echilibrând potențialul informațional? Cu bagajul ăsta de îngrijorări voi merge la conferința "Copilul meu și tehnologiile", de pe 15 septembrie la Hotel Sheraton. Evenimentul este organizat de English Kids Academy (EKA), divizia de cursuri de limba engleză pentru copii și adolescenți a International House Bucharest.

Sursă foto Pexels

Copilul meu și tehnologiile. Oportunități și riscuri

Cu siguranță, una dintre preocupările principale ale părinților este ca micuții de acum să devină adulți responsabili. Educarea în mod armonios a copiilor nu e ceva ușor, deloc. De aceea, există multe proiecte care îi susțin pe cei mari în demers. Prin intermediul conferinței, cei de la EKA și-au propus să ajute părinții cu răspunsuri la următoarele întrebări:

• La ce vârstă poate începe bebeluşul meu să se uite la televizor?
• Este în regulă pentru un copil de 1-3 ani să se joace pe tabletă?
• Este o legătură între jocurile online şi ADHD la copiii mici?
• Sunt motive să-mi fie frică pentru copilul meu de Deep web, „Reţeaua din adâncuri”?
• Ar trebui să permit copiilor mei adolescenţi să petreacă ore în şir pe smartphone?
• Ce (NU) știm despre dependența de internet?
• Care sunt cele mai noi studii efectuate de neurologi, ciberpsihologi și cercetatori din domeniu?
• Ce soluții avem la îndemână pentru a ne proteja, pe noi și pe copiii noștri?

Speakerii sunt specialiști in educație, securitatea informației, neurologie

Mihai Laurenţiu Gânj - Fondator IH Bucharest, Inspector IH World Organisation, Consultant în Dezvoltarea Relațiilor Umane și Trainer calificat de Transformational Psychology Institute din Bergen, Olanda
Georgiana Rosculeţ - Coordonator Programe Educaţionale "Salvaţi Copiii"
Raluca Teleanu - Medic Șef Secție Neurologie Pediatrică - Spitalul Clinic de Copii "Dr. V. Gomoiu", Lector universitar - Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila"
Christian Ciocan – Comisar Șef Poliţia Română, Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalităţii

Evenimentul va fi prezentat de Virgil Ianțu. Detalii pe pagina de Facebook.

Hai cu mine la eveniment

Biletul costă 90 de lei Early Bird până pe 31 august sau 120 de lei după acea dată (poți cumpăra de aici). Am posibilitatea să iau alături de mine pe cineva care va participa gratuit, pe bază de invitație. Cea mai echitabilă variantă de concurs mi se pare tot tragerea la sorți și am programat-o pe 26 august, seara. Intri în tombolă printr-un comentariu la articol, prin care ne povestești, pe scurt, care e cea mai mare dilemă cu care te confrunți legat de copii și tehnologie.

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

9 răspunsuri la “Hai cu mine la conferința „Copilul meu și tehnologiile”, prezentată de Virgil Ianțu”

Neagu Emil

Pfff…pentru mine, ca bunic cea mai mare dilema e daca fac bine sa ii las mereu cand vin la mine sa se joace intre ei pe telefoane. Vin si se joaca roblox in loc sa se bucure de natura si de ce e in jur;(

Mămica Activă

Să știți că asta e și problema mamei mele, nu reușește să se impună atunci când vede că fii-mea petrece prea mult în fața ecranelor. Și vine zilnic să stea cu ea, după școală.

Simion Oana

Dilema mea este legată de beneficii vs dezavantaje. A mea fata a aflat extrem de multe lucruri interesante, unele nici chiar eu nu le știam, prin intermediul tehnologiei iar linia care desparte avantajele de Neplăcerile asociate tehnologiei este una extrem de subțire

Mămica Activă

Exact, ăsta e și feeling-ul meu. Cum facem să rămână preponderent în partea safe a liniei?

Moraru Irina

Buna Oana,
Cea mai mare dilema a mea este faptul ca nu pot controla suta la suta la ce uite sau joaca cei mici online.Schimba jocurile zilnic desi le am spus sa aleaga unul care mi se pare cat de cat ok.Cee mai periculoase mi se par cele in care se concteaza cu alti useri,aia ma ingrozrste cel mai.mult,faptul ca nu stiu cine se ascunde in spatele acelui cont.M-am si uitat la multe filme si am o groaza de scenarii in cap unele poate nefondate 😀 Mi-ar placea sa merg la conferinta,poate aflu noi cai de a rezolva cumva aceste dileme.

Mămica Activă

Da, influența celorlalți mă sperie și pe mine. Online, nu știi ce se ascunde în spatele unui profil (aparent) bine intenționat.

Raluca Ene

Dilema mea ar fi legata de vârsta la care o pot lasă pe fiica mea în fata ecranelor și mai ales cat timp în fiecare zi și ce fel de conținut ar fi totuși ok. La aproape 2 ani mai arunca cate un ochi la TV, câteva minute adunate pe zi, și vreau sa aflu dacă ar afecta-o pe termen lung. Sa știu ce argumente ii pot prezenta și cum sa negociez cu partenerul meu, stăpânul telecomenzii. 😉

Lazar Adrian

Dilema: daca vor uita sa (se) joace offline din cauza tehnologiei? Cu atatea jocuri pe telefon si pe calculator…

Mămica Activă

Simion Oana, felicitări, ai câștigat invitația! Extragerea este publică aici: https://www.tragerilasorti.ro/extrageri/8314-invitatie-conferinta-copilul-si-tehnologiile

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...