Copii talentaţi, caută susţinere

left-image

Ştiţi sentimentul ăla de frustrare şi neputinţă când vedeţi copii care au o pasiune atât de mare încât ar face orice ca să o transforme în ceva mai mult decât un hobby dar statul nu îi poate susţine aşa cum ar avea ei nevoie? Eu l-am avut de multe ori. Nu intru aici într-o pledoarie despre cât de puţine fonduri sunt alocate pentru tinerii României pentru că ar suna doar ca o discuţie la piaţă, total neinformată, despre „ce fac ei cu banii noştri”. În ultima vreme, din lipsă de timp şi de spaţiu în creierul meu, mi-am propus să nu mă mai axez prea mult pe cauze şi să caut mai rapid soluţii la problemele care mă afectează în mod direct pe mine sau pe familia mea. Iar dacă îmi mai rămâne un dram de energie, să mă uit şi înspre comunitate.

Aşa că văd diverse programe care au interes mai mult sau mai puţin publicitar. Însă stau şi mă gândesc, până la urmă, ce dacă se face şi reclamă la companiile sponsor? Pe lumea asta nimic nu e degeaba (a se observa că nu am spus „pe gratis”). Atâta vreme cât lucrurile par „curate” şi scopul nobil, adică în mod real sprijină cauze, chiar şi pe o perioadă determinată  de timp, eu sunt încântată. Mai ales că şi eu activez în mediul nonprofit şi ştiu bine cât de greu e să mişti lucrurile fără implicarea sectorului privat. Aşa m-a bucurat şi proiectul celor de la Asociaţia pentru Familie, care au „complotat” împreună cu Caroli şi Ringier şi, din martie până în septembrie anul acesta, oferă ocazia copiilor talentaţi, care au posibilităţi financiare reduse, să se înscrie pe platforma jurnaldefaptebune.roÎn 2015, proiectul va ajuta 30 de copii talentaţi cu burse în valoare totală de 360.000 de lei (adică 1000 lei pe lună, timp de 12 luni, pentru fiecare caz selectat).

Partea drăguţă este că oricine doreşte şi are de unde, poate dona bani sau echipamente sau îşi poate alege un copil din cei prezentaţi pe care să îi susţină,  prin promovare sau chiar ghidându-l pe copil în domeniul în care este talentat.

În România există peste 200.000 de copii cu performanţe la învăţătură, arte sau sport. În lupta cu sărăcia, 97% dintre aceştia sunt forţaţi să abandoneze drumul către reuşită.

Mai jos, cuvintele celor implicaţi în proiect:

„Practicăm performanţa zi de zi, de aceea vrem să o susţinem şi în comunităţile din ţară. Ne dorim să fim alături de familiile din România şi să scriem, împreună cu Asociaţia Pentru Familie, poveştile de viitor ale unor copii talentaţi care au neajunsuri financiare. Jurnal de fapte bune le oferă o şansă reală de a atinge performanţa, prin bursele lunare care îi vor ajuta să îşi dezvolte talentul în continuare.”, a declarat Ana Maria Băjan, Marketing, Business Development & PR Executive Director, Caroli Foods Group.

„Principala noastră misiune este de a fi aproape de familiile din România, sprijinindu-le în greutăţile întâmpinate zi de zi. De aceea am iniţiat, cu sprijinul Caroli, Jurnal de fapte bune, un proiect care se doreşte a fi un ajutor adus nu doar copiilor talentaţi, ci şi famiilor si comunităţilor din care aceştia fac parte. ”, a declarat Laura Duşleag, Director Asociaţia Pentru Familie.

„Ne respectăm statutul de cel mai important şi mai cunoscut ziar din România. De ani de zile, săptămână de săptămână, oferim şi căutăm sprijin pentru copiii suferinzi de boli grave şi, de cele mai multe ori, şi reuşim. Aş putea enumera mii de cazuri, în istoria de 25 de ani a ziarului. Jurnal de fapte bune este un proiect în care ne implicăm cu toată convingerea şi puterea, susţinerea copiilor în general fiind una dintre cele mai importante misiuni asumate de noi.”, a afirmat Catalin Alistari, Redactor Sef Libertatea.

În cuvintele Mironei Hriţcu, directoarea Fundaţiei Ringier, „Ne-am implicat în acest proiect având convingerea că putem într-adevăr schimba ceva în vieţile acestor copii. Pornind de la premisa că talentul nu ţine cont nici de nivelul de trai, nici de locul naşterii, ne dorim să îi facem cunoscuţi şi să îi sprijinim, oferindu-le impulsul financiar de care au nevoie pentru a-şi atinge potenţialul”.

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

2 Răspunsuri la “Copii talentaţi, caută susţinere”

Pop Anne-Mary

Buna ziua!

Numele meu este Anne-Mary și sunt mămică unei fetite de 9 ani.
Ea practică dansul sportiv de performanță iar în urma rezultatelor bune impreuna cu partenerul de dans acum sunt într-un program de pregătire și au nevoie de susținere financiară parțială. Cei mici au 9 ani și se pregătesc intens pentru competiții. Din păcate pentru noi, părinții, efortul financiar cu plata orelor de antrenament, costumația celor mici, deplasările la concursuri depășeșc cu mult posibilitățile noastre.
Suntem in căutarea unui sprijin financiar care sa ne poată susține cu o orice suma se poate. Va stau la dispoziție cu orice informație mai aveți nevoie.

Vă mulțumesc pentru timpul acordat, aștept cu mare interes răspunsul dvs.

O zi frumoasă!
Anne-Mary Pop
0724993443

Anne-Mary, în primul rand rând, felicitări fetiței tale! Este extraordinar ca și-a găsit o pasiune dar, într-adevăr, greu de menținut un sport de performanță la noi în țară. Sunt convinsă că sunt multe fonduri prin care se pot sprijini talentele, voi căuta și eu astfel de proiecte și te anunț dacă aflu ceva, însă te încurajez să te adresezi ONG-urilor care se dedică tinerilor, sunt multe și fac o treabă grozavă.

Lasă un răspuns

Adresa Dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu*

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciere Încarc...
%d blogeri au apreciat: