Ce (n-)aş mai face dacă aş fi din nou însărcinată

În primele luni de sarcină începusem să ţin un jurnal, scris de mână, ca pe vremuri 🙂 Apoi am abandonat. De blog m-am apucat în primul an al copilului aşa că am o perioadă "neacoperită" şi vreau să o documentez ca să nu mă lase memoria. În al doilea rând, parcă-parcă mi se face dor de un bebeluş mic dar...să vedem ce ne rezervă viitorul. Până una alta, iată ce aş face din nou şi ce n-aş mai face niciodată în timpul unei sarcini:

pregnancy

 1. M-aş entuziasma cel puţin la fel de mult ca prima oară dar uimirea la vederea celor 2 liniuţe probabil că nu ar mai fi aşa de mare, aşa că nu l-aş mai pune pe soţ să-mi cumpere un test de sarcină suplimentar la 10 seara 🙂
 2. Aş avea o "discuţie" serioasă cu bila mea (aia de sub ficat, nu aia de deasupra gâtului 😀 ) de genul "Hei, am mai trecut o dată prin asta, nu e cazul să-mi dai din nou stări din alea de nu pot să mănânc nimic şi nici să stau ca lumea în picioare fără să-mi vină să fug la WC cu mâna la gură. E ok, am înţeles că ai fost luată prin surprindere prima oară dar acum suntem în regulă, ştim ce înseamnă chestia aia care apare şi creşte brusc în organism..."
 3. Mi-aş unge burta cu ulei de măsline, nu aş mai merge pe premisa că sunt destul de pufoasă încât să nu fac vergeturi!
 4. Aş citi iarăşi, cel puţin săptămânal, ce se întâmplă în uter şi cum se dezvoltă bebeluşul dar de data asta, aş avea şi cui să i le arăt: fiică-mii, care e pasionată de anatomie :))
 5. M-aş duce din timp la diverse ateliere despre sarcină şi aş discuta cu specialişti, ca să fiu mai bine pregătită în momentul naşterii.
 6. Aş căuta un ginecolog care ar fi de acord cu naştere vaginală după cezariană. Nu ştiu dacă aş şi merge la capăt cu varianta asta dar m-aş informa, inclusiv despre moaşă, doula, naştere în apă etc, încât să-mi dau seama dacă e un vis realizabil sau nu.
 7. Aşa căuta maternităţi child-friendly care îţi pun copilul pe piept şi la sân chiar şi la naştere prin cezariană.
 8. Nu m-aş mai panica aşa mult în cazuri de genul: burta se întăreşte, mă umflu ca un balon (mi-era frică de preeclampsie), copilul se mişcă prea puţin, şi altele. Cel puţin aş încerca să mă relaxez mai profund.
 9. Aş face sex! În sarcină mi-a fost când rău, când aveam contracţii, când amigdalită, când eram cât un monstru marin, când toate laolaltă şi nu am avut curaj să mă dedau la astfel de activităţi laice. Dacă citeşte soţul meu asta, se va bucura 🙂
 10. Aş vorbi mult mai mult cu bebeluşul dinăuntru, dar şi cu fetiţa mea, ca să-i explic tot ce se întâmplă şi să o implic pe cât posibil în viaţa bebeluşului, încă dinainte de a se naşte.
 11. N-aş mai cumpăra decât lucrurile care s-au dovedit cu adevărat utile pentru bebe. Doar că s-ar putea să trebuiască să iau unele în dublu exemplar pentru că Lidia o să-şi manifeste interesul faţă de ele 🙂
 12. Aş citi mult despre rivalitatea între fraţi, chiar dacă fii-mea va avea cel puţin 6 ani la momentul respectiv.
 13. Aş acorda mai multă atenţie emoţiilor şi gândurilor, încercând să trăiesc doar în prezent, fără să supra-ultra-extra-analizez toate lucrurile care nu-mi fac bine. Acum ştiu cât de mult stresul influenţează în mod negativ bebeluşul din uter.
 14. Aş contacta un fotograf profi. Îmi place mult să văd femei frumoase, machiate şi aranjate, cu burtică, m-aş bucura să am şi eu astfel de amintiri.
 15. Aş revedea cam tot ce am scris până acum pe blog, sigur îmi va fi de folos într-un fel sau altul :))

Voi ce aţi face din nou sau ce aţi evita, dacă aţi fi din nou însărcinate?

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

3 răspunsuri la “Ce (n-)aş mai face dacă aş fi din nou însărcinată”

Aș face pace cu părinții mei înainte de a rămâne gravidă.

Aș face sport în sarcină.

Aș face exerciții pentru perineu.

Aș medita zilnic.

Nu mi-aș mai faci griji în privința banilor/cheltuielilor cu nașterea.

Aș fi muuuuuuuuult mai conștientă că în interiorul meu se întâmplă o minune și crește un copil, care simte TOT ce simt eu.

Aș fi mult mai indulgentă cu mine și mi-aș defosa mult mai rapid anxietățile legate de ce fel de mamă aș fi.

Aș naște tot cu doula și metoda hypnobyrthing.

Nedelea Mihaela

1, 8, 10, 12, 13 le imprumut de la tine.
As dormi!!!!!!! Incep cu asta pt. ca nu am prea dormit cu Alexandru.
As face mai multa miscare in ultimele saptamani fara sa ma tem si de umbra mea.
I-as aminti la fiecare control medicului ca nu vreau sa stiu ce sex ar avea bebelusul, la cate paciente are e firesc sa uite ca eu vroiam sa fie o surpriza pana cand va veni pe lume.
Dar cel mai mult, nu as mai apleca urechea la ,,sfaturile”tuturor celor care se cred atoatestiutoare.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...