Aventura Morcorachetei prin spaţiu şi a legumelor prin burtici pofticioase

Când credeam că legumele crude nu mai au nicio şansă în faţa carnivorei de fii-mea şi eram gata să cedez, a început pasiunea Lidiei pentru castraveţi (cam acum jumătate de an). Acum e la performanţa de a mânca salată verde cu câteva bucăţele de roşie (am început cu cherry, spunându-i că sunt pui de roşii care vor în stomăcel la puii de om) şi a devenit chiar fan ceapă verde şi ridichi, din primăvara asta. Deci există speranţă! Cât despre legumele fierte, cel mai bine le înghite în supă, unde pun tot ce găsesc prin frigider (ok, mai puţin castraveţi :)) ) sau congelator (inclusiv mazăre). De când constipaţia ei ne-a dat mult de furcă şi am lucrat inclusiv la cauzele de natură psihosomatică, am introdus supele sau ciorbele ca mâncare obligatorie şi a ajuns să-mi ceară ea, supărându-se puţin atunci când nu avem în casă (mai e şi câte o zi când nu apuc să fac). I-am tot explicat despre fibrele din fructe şi legume, despre cum se formează bolul alimentar în stomac şi cum se mişcă prin intestine, cu ilustraţii din cărţile de anatomie pentru copii (de care se pare că e foarte interesată).

Copiii au nevoie de poveşti ca de apă. Uneori, argumentele noastre sunt mai solide când le asociem cu idei "creţe" şi îi facem să chicotească în faţa farfuriei.

La Mega Image, morcovii în chip de rachetă traversează spaţiul, vinetele au costum de astronaut şi portocalele raze de soare. Campania Mega Poveşti Cum convingem copiii să mănânce sănătos?, realizată în colaborare cu McCann, se desfăşoară deocamdată doar în magazinul din Siseşti dar urmează să se extindă şi la celelalte.

Potrivit ultimelor date ale Ministerului Sănătăţii, cuprinse într-un studiu coordonat de OMS, în România obezitatea infantilă a devenit o problemă: un copil din patru cu vârsta de 8 ani este supraponderal sau obez. Prevalenţa supraponderalităţii (inclusiv obezitatea) la copiii de opt ani din România este de 26,75 la sută, iar prevalenţa obezităţii este de 11,6 la sută (sursa comunicat de presă)

Pentru copiii care preferă poveşti cu animale, în curând se va lansa şi colecţia «Lumea Animalelor», din care fac parte DovleceloZaur, ConopidOaia, UrsoKiwi, AnanaSomn şi PinguAndiva.

Mecanismul campaniei (până pe 9 mai) este următorul: toţi cei care cumpară fructele şi legumele din colecţia Mega Poveşti (cel puţin 1 kg), vor primi un kit compus din cărticica cu povestea personajului şi ambalajul special creat pentru el, pe care îl pot construi împreună cu copiii. 

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...