Viaţa ca un cerc

spiral-the-great-circle-of-life-from-sacred-of-geometrys-facebook-page-946305_541235905913355_1464670498_nSursă foto

Aşa cum pentru mine nimic nu e întâmplător, toate au o cauză şi un efect. Iar buclele care se formează, ca zulufii care încadrează o faţă de copil bucălat, sunt viaţa insăşi. Ciclică. Fiecare acţiune are un sens, fie că-l vedem şi înţelegem la momentul respectiv, peste ani sau deloc, fiecare proces care se crează are o logică. Firească pentru unii, absurdă pentru alţii. Nimic din ceea ce facem nu rămâne fără urmări. Poate că alegerile pe care le facem sunt pur şi simplu butoane pe care le selectăm dintr-o listă predestinată. Poate că numărul de opţiuni nu este infinit, având în vedere că, pentru univers, acţiunile noastre sunt deja predictibile. Un lucru e cert: viaţa e un joc pe mai multe niveluri - odată ce ajungi să înţelegi calea pe care ai străbatut-o până la acel moment, vei începe să procesezi drumul pe care îl ai de făcut în continuare. Atunci când pricepi că nu te poţi abate cu niciun chip de la formula "if....then...." e momentul în care te vei concentra mai mult pe prezent, pentru a putea influenţa viitorul, chiar dacă el nu e 100% previzibil. Şi tot atunci vei recalcula toate ecuaţiile "trecut - prezent", dar nu vei regreta că nu poţi da timpul înapoi. Vei analiza cu scopul de a nu mai repeta aceleaşi tipare care te-au condus la ceea ce consideri că a fost greşit.

Pentru Lidia a început curiozitatea despre moarte. De ce mor oamenii după ce se nasc, cresc şi îmbătrânesc? De ce cresc oamenii? Ea când o să moară? După ce o să moară, va zbura cu racheta printre nori? (i-am spus că după ce mor, sufletele oamenilor se duc în Cer). E vremea să-mi amintesc de ce îmi plac aşa mult cercurile, dintre toate formele geometrice...

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...