Merci pentru fapta bună

1235145_563284890374754_620960364_n

În Bucureşti există un loc în care până şi aerul din încăpere parcă te îndeamnă la  bun simţ. Totul de acolo este organizat cu atâta delicateţe şi bun gust, încât nu te poţi abţine să fii autentic. Ţi se şi mulţumeşte chiar înainte de a-i trece pragul. Şi asta pentru că ceainăria se numeşte MERCI Charity Boutique. E un spaţiu cald, unde faptele bune vin de la sine, mai ales că beneficiarii lor sunt, în majoritatea cazurilor, copii. Conceptul este unul tare drăguţ şi rarisim pe la noi: când vei ajunge acolo vei vedea 2 camere, una cu haine şi diverse articole handmade şi vintage, iar alta pe post de ceainărie şi loc pentru ateliere de tot soiul. Ce e inedit în asta? Toţi banii pe care îi laşi acolo, cumpărând articole sau ceai, se duc la copii şi tineri bolnavi, cu nevoi speciale sau cu posibilităţi financiare infime. Pentru că MERCI Charity Boutique este o organizaţie non-guvernamentală, un locşor creat în sânul capitalei, pentru a alina câte puţin din suferinţa celor cărora li se adreseaza acţiunile sale caritabile. Şi n-am folosit întâmplător verbul a alina pentru că fondatorul conceptului este chiar o Alina (Alina Ţiplea), o prezenţă de o energie aparte, puternică şi perseverentă, gingaşă şi sensibilă, deopotrivă. Cazurile pentru care alege să obţină fonduri sunt dificile, atât de grele încât uneori beneficiarii îşi iau la revedere de la lumea de pe Pământ prea devreme. Dar Alina merge mai departe şi reuşeşte de multe ori să-i înveselească pe copiii bolnavi aducându-le vedeta preferată alături pentru câteva clipe sau creând contextele în care ei îşi doresc să fie înainte de a zbura printre îngeri.

10294428_666562770046965_1887052540209264373_n

La MCB va avea loc o nouă campanie de strângere de fonduri, de această dată pentru 15 copii bolnavi de cancer, internaţi la spitalul Fundeni. Obiectivul este de a aduna banii necesari achiziţionării a 5 cutii de Fortecortin, tratament obligatoriu contra cancerului, medicament ce costă 100 euro cutia. În acest scop, ceainăria va găzdui, 3 weekend-uri la rând, un Night & Day Garage Sale:

Pe durata a trei weekend-uri, toţi cei care au drum pe str. Lipscani, pot vizita ceainăria Merci Charity Boutique şi achiziţiona obiecte care mai de care mai creative la preţuri mici: haine, cărţi şi bijuterii  folosite şi puse spre vânzare pe principiul garage sale. De la târg nu vor lipsi nici accesoriile handmade, dulciurile şi delicateţurile tradiţionale realizate cu măiestrie.

  • sâmbătă, 24 mai, 31 mai, 7 iunie - între orele 16.00-00.00

  • duminică, 25 mai, 1 iunie, 8 iunie - între orele 10.00-15.00

unnamed

Pozele sunt de pe pagina de Facebook a MCB

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...