Invitație la seminar cu Oana Moraru: „Adolescența și anii pregătitori”

Sunt fan declarat Oana Moraru, nu fac din asta un secret. Și uite că ajung la mine invitații la evenimentele unde care este speaker, lucru care mă bucură nespus. Iar faptul că pot să le împărtășesc cu voi, e un motiv în plus de încântare.

De data asta, am de oferit 2 invitații la seminarul "Adolescența și anii pregătitori" (9 - 18) din 5 mai

Este o întâlnire care va dura 5 ore, într-o ambianță care mie îmi place: Crystal Palace Ballroom. Oana va oferi informații utile despre ferestrele de oportunitate ale adolescenței, despre creșterea cognitivă și împlinirea emoțională.

Va răspunde la următoarele întrebări (pe unele dintre ele mi le pun și eu, care am copil de 6 ani doar):

 • este adolescența doar un mit?
 • să am sau nu încredere în copilul meu?
 • cum mă apropii de el când nu mai comunică?
 • cum să îl ajut să evite excesele?
 • cum mă asigur că încă îi pot ghida alegerile?
 • cum îl ajut dacă nu mai învață, dacă a renunțat la școală?
 • cum îl ajut să aibă încredere în el?
 • cum îl sprijin într-o lume a presiunii sexului comercial, a snobismului, a influențelor proaste și a manipulării?
 • ce rol are școala în viața lui și ce tip de profesor i se potrivește adolescentului?
 • care sunt, cu adevărat, nevoile lui la școală? Cum arată o școală pentru mintea și inima tânărului în formare?
 • cum îl ajut să își găseasă vocația?

Că tot visam eu (la propriu) mai alaltăieri cum mă întorceam în adolescență și-mi schimbam din temelii vocația 😀 Păi, cam despre asta e vorba: cum să le fim sprijin, aliați și nu bariere. Că obstacole sunt o grămadă pe lumea asta. Însă noi avem puterea să îi ajutăm, cât (încă) ne mai ascultă.

După cum spuneam, aveți posibilitatea să intrați gratuit la eveniment. Voi alege, prin tragere la sorți, 2 câștigători pe data de 24 aprilie. Ca să participați la tombolă, vă rog să scrieți, într-un comentariu mai jos, care este cea mai arzătoare dilemă cu care vă confruntați, dintre cele enumerate mai sus. Succes!

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

9 răspunsuri la “Invitație la seminar cu Oana Moraru: „Adolescența și anii pregătitori””

Alina Secareanu

Buna ziua,

Sunt mamica de baiat si cea mai mare dilema a mea in momentul de fata este aceea ca nu voi reusii sa-l ajut sa-si gaseasca vocatia, ca nu am cunostintele necesare pentru a-l indruma sa-si aleaga o meserie/ocupatie care sa i se potriveasca si pe care s-o faca cu placere si daruire, ajungand astfel la implinirea personala.

Teodorescu Elena

Ma intereseaza cum sa ajut adolescentii sa faca fata presiunii sexului. In ultima vrema lucrez cu adolescente care doar asta viseaza sa faca sex.

Udrea Diana

Buna, dilema mea este: „Cum il ajut intr-o lume a presiunii sexului, a bullying-ului”? Poate fi anturajul mai puternic decat principiile pe care le are copilul, explicate in familie? Va trai el cu frica de a nu fi exclus din grup si etichetat ca pampalau, tocilar..daca nu face ce fac toti..

Menagi Selma

Practic, toate cele enumerate mai sus sunt subiecte interesante de discutat, însă la ora actuală încep să mă confrunt cu următoarea problemă: „Cum îl ajut dacă nu mai învață, dacă a renunțat la școală?”.
Mulțumesc.

Alina B

Cea mai mare dilema a mea este ce rol are scoala in viata lui si ce tip de profesor i se potriveste in conditiile in care scoala+teme ii ocupa f mult timp si astfel i se reduce timpul pt activitatile care ii fac placere

Petra SofiA

Cum il ajut sa – si gaseasca vocatia?

Cristi

toate subiectele sunt interesante. în mod special mă interesează cum îl ajut să aibă încredere în el. Mulţumesc

Mămica Activă

Am extras câștigătorii: felicitări Menagi Selma și Udrea Diana! (vă trimit acum câte un e-mail) Extragerea este publică aici: https://www.tragerilasorti.ro/extrageri/8076-invitatie-conferinta-adolescenta-si-anii-pregatitori. Mulțumesc tututor pentru participare!

Mămica Activă

Deoarece una dintre cele două câștigătoare nu poate ajunge la eveniment, am mai efectuat o extragere și norocosul este Cristi! https://www.tragerilasorti.ro/extrageri/8077-invitatie-conferinta-adolescenta-si-anii-pregatitori-ii

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...