Deschid ușa apartamentului și vreo 7 kg de iubire blănoasă mă așteaptă în prag. Zilnic, de 9 ani încoace. Miorlăie prelung și se gudură până mă umple de păr. Simte când mă așez să mă odihnesc un pic și apare ca din senin lângă mine. Se lipește de coapsa mea și toarce. Își îndeasă capul sub mână, ca să o bag în seamă și să o mângâi. Chiar dacă nu mai e pui demult, își respectă în fiecare seară programul de "frământat cozonaci" pe pieptul meu. Indiferent ce stare avem, oricât de bună sau proastă ne-a fost ziua, Kitty a noastră are mereu aceleași ritualuri prin care ne arată că ne e aproape.
Animalele ne iubesc așa cum suntem
De când mă știu, îndrăgesc enorm animalele. Mă relaxează și mă încarcă pozitiv să fiu în preajma unei ființe care nu poate vorbi dar transmite atât de multă candoare. Pentru animalele de companie, nu contează cum arătăm, dacă ne-am îngrășat sau avem riduri, nici dacă suntem copii sau am îmbătrânit. Ele își păstrează mereu același interes viu pentru noi și sunt entuziasmate de fiecare dată când ajungem acasă. Pentru ele, fizicul nu are importanță pentru că pot vedea direct în sufletele noastre.
Sunt studii clare care demonstrează că, din punct de vedere psihologic, animalele sunt terapeutice. În plan medical, a avea un animăluț în/pe lângă casă, reduce riscul multor afecțiuni, de la alergii până la stabilizarea ritmului cardiac.
Ele ne predau lecția empatiei, a instinctului matern dar și de supraviețuire, a simplității și a loialității.
Animalele și copiii
Și Lidia adoră animalele, ceea ce mă bucură mult. Știe că pisica noastră e parte din familie dar își dorește foarte mult și un cățel. La fel cum am visat și eu când eram mică dar nu ne-am încumetat niciodată pentru că e o responsabilitate mare și nu am vrea să-l chinuim. Nici pe noi, de altfel 🙂 Asta mică zice că o să se facă veterinar. Chiar avem un cabinet lângă bloc și glumim că o să lucreze acolo 🙂 Dacă rămâne la planul ăsta, o voi susține. Va afla însă că a îngriji animale nu e ușor. De multe ori, e o treabă murdară. Implică multă tristețe și necesită determinare pentru a continua. Eu nu aș putea să fac asta, numai când văd un animal suferind mă apucă plânsul. Durerea animalelor mă impresionează, cred, mai mult decâ oamenii deși e ciudat să spun asta.
Copiii se conectează atât de ingenuu la puritatea necuvântătoarelor. Prin ele, învață principii de viață într-un mod mai simplu și plăcut. Se distrează fără a fi judecați și se simt liberi.
Aș scrie cu drag despre animale oricând și aș sta să le privesc ore întregi. O idee simpatică au avut cei de la Boomerang, care au gândit un serial cu animale "adevărate", personificate prin voci umane.
"Cei cinci prieteni fermieri", un nou serial la Boomerang TV
"Cei cinci prieteni fermieri este o comedie hazlie, ale cărei personaje sunt animale. Serialul german va fi difuzat de Boomerang, de luna aceasta şi se adresează întregii familii. Cățelul Paco, iepurașii Kimi și Loona și măgărușul Sören locuiesc împreună într-un hambar confortabil. Într-o noapte furtunoasă, un cacadu pe nume MC Digga se rătăcește și aterizează în casa lor. Acum, trebuie să împartă hambarul cu noul coleg, care are de depănat o mulțime de povești incredibile de prin călătoriile lui în jurul lumii. MC Digga e nedespărțit de smartphone-ul lui, pe care le arată prietenilor săi videoclipuri haioase." (sursa comunicat de presă primit de la Parenting PR)
Producţia distrează audiența cu aventuri colorate și interesante. Considerăm că este important ca dialogul animalelor să fie autentic și viu şi am realizat acest efect prin tehnica morphing, adică prin animarea mișcării animalelor. (Anke Greifeneder, Senior Executive Producer, Turner Broadcasting System Germania)
„Cei cinci prieteni fermieri” poate fi urmărit în fiecare sâmbătă şi duminică, de la 13:40, la Boomerang.