Dacă-i bal…britanic să fie

Pe când eram o şcolăriţă în clasele primare şi veneau studenţi din Anglia să ne vorbească în limba reginei Elisabeta, ştiam locurile de sightseeing din Londra mai bine decât obiectivele turistice de pe plaiurile mioritice şi cum s-a derulat Gunpowder Plot mai în detaliu decât bătălia de la Rovine. Mă fascina istoria Marii Britanii, de la fabuloasa simbolistică a celţilor şi Stonehenge până la controversata decapitare a lui Anne Boleyn; literatura lor, de la romantismul lui Shakespeare până la misterele lui Sherlock Holmes.

sursa foto

Am avut inclusiv un pen palo fată de vârsta mea din Marea Britanie (i-am uitat numele dar chiar vreau să caut corespondenţa printre documente prăfuite), căreia îi trimiteam scrisori şi chiar mici suveniruri în plic (cel mai probabil nu ajungeau pentru că pe vremea respectivă, corespondenţa prin Poşta Română era verificată şi deschisă). A contat foarte mult pentru dezvoltarea mea comunicarea cu cineva din străinătate, în limba engleză, într-o perioadă în care nici nu aveam calculator, ce să mai vorbim de social media care era o pură utopie pentru mintea mea. Nu vizitasem nimic din Regatul Unit dar eram pasionată de tot ceea ce amintea de obiceiurile şi ţinuturile respective. Nici până astăzi nu am ajuns pe meleagurile britanice, am rămas cu o dorinţă încă neîmplinită de a-mi purta paşii pe malul Tamisei şi de a asculta acordurile unor melodii medievale într-o poieniţă înceţoşată şi umedă.

Cum speranţa moare ultima, până să devin turist în Marea Britanie voi merge împreună cu fetiţa mea (care se apropie de vârsta la care eram eu atunci când eram in love with Great Britain) la British Ball care va avea loc la Hotelul Caro din Bucureşti, pe 9 iunie, de la ora 17:00. Conceptul evenimentului reuneşte mai multe obiective: educaţional, cultural, caritabil şi, de ce nu, o distracţie cu aer elitist (din când în când mai avem nevoie şi de aşa ceva).

Balul Britanic, aflat la a şasea ediţie anul acesta, este organizat de International House Bucharest şi English Kids Academy. Beneficiază de spriijinul  Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti şi de atenţia Casei Regale a Marii Britanii care trimite an de an Mesajul Reginei Marii Britanii Elisabeta a II-a, dedicat copiilor şi părinţilor prezenţi la eveniment. Excelenţa Sa dl. Paul Brummell, ambasadorul britanic în România, a confirmat prezenţa şi de această dată.

Balul Britanic este un eveniment de înaltă ţinută pentru Bucureşti, orientat spre mai multe direcţii:

  • susţine şi promovează învăţământul de calitate;
  • promovează valorile în societatea românească;
  • premiază elevii cu cele mai bune rezultate la engleză pe parcursul unui an academic, susţinând motivaţia acestora de a continua studiul limbii engleze;
  • donează fonduri pentru importante cauze caritabile;
  • ăzduieşte un program cultural complex, incluzând reprezentaţiile artistice ale copiilor prezenţi la eveniment, dar şi pe cele ale unor artişti cunoscuţi.
Intrarea la eveniment se va face numai pe baza unei donaţii de 35 lei pentru fiecare participant, în baza unei înscrieri prealabile la englezapentrucopii@ih.ro sau la telefon 0723900204. Înscrierea la Balul Britanic se face în ordinea achitării acestei donaţii conform principiului „primul venit-primul servit”.
Suma stransă, precum si donaţiile pe care persoanele prezente la eveniment sunt invitate să le facă la faţa locului, vor fi integral direcţionate pentru a susţine “Tabăra Steluţelor”proiect educaţional pentru copii cu boli cronice şi care provin din medii sociale defavorizate, aflaţi în grija Asociaţiei M.A.M.E. 

Tabăra Steluţelor

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...