Da, şi alăptarea se sărbătoreşte

Alăptarea este o sărbătoare în sine. A trupuşorului de bebeluş care se întremează de la cea mai sănătoasă hrană. A sufletului mamei care pulsează la câţiva centimetri de mica inimioară care se dezvoltă (sau micile inimioare, de ce nu? :D). Dar, da, nu este deloc cel mai simplu lucru de pe Pământ. Şi, chiar dacă e ceva fiziologic, natural, de cele mai multe ori mamele au nevoie de sprijin să alăpteze. Pe cai înaripaţi vin atunci consultanţii în lactatie şi medicii (the good ones :D, că mai există şi cazuri mai puţin informate, ca să nu zic mai rău) şi alte mame care au trecut prin asta şi vor să dea o mâna de ajutor. Asta dacă nu vine pleiada de „connaisseurs” care se dau cu părerea în necunoştinţă de cauză. Dar să-i lăsăm deoparte pe ei şi să ne bucurăm că există experţi certificaţi (pe numele lor de cod IBCLCs) sau care au trăit pe pielea lor (la propriu!) alăptarea. Şi ştiu cu ce se „mănâncă”.

Ei, şi când se strâng „feţii frumoşi de la răsărit” apar evenimente, în toate colţurile lumii. Cam ca acum, de „Săptămâna Internaţională a Alăptării 2013” (1-7 august). Cine mă cunoaşte, e la curent cu buburuza mea alăptată la un an şi 7 luni şi cu faptul că sunt un susţinător al acestei activităţi. Cum setea de cunoaştere dar şi de a împărtăşi e mare, îmi place să particip la tot felul de întâlniri cu mămici, unele având alăptarea că primadonă. Tuturor celor care citiţi aceste rânduri, indiferent dacă sunteţi mame (chiar dacă nu mai e cazul să alăptaţi, cine ştie, poate la următorul? :D), moms-to-be, cunoaşteţi pe cineva interesat sau pur şi simplu curiozitatea va macină, vă recomand să profitaţi de această săptămâna şi să va informaţi. Din surse cât mai sigure. Există în Bucureşti şi în ţară (şi, bineînţeles, în străinătate) consultanţi în lactatie certificaţi internaţional, există entităţi juridice (ONG-uri şi firme) care au muuulte ore la activ de documentaţie şi practică în domeniu şi există rude/prietene/cunoştinţe care alăptează sau au alăptat. Mai sunt şi cadre medicale (medici, moaşe, asistente) care susţin alăptarea şi pot face din ea o experienţă plăcută din start dacă aveţi norocul să vă „lumineze” din maternitate sau în primele săptămâni, acasă cu bebe. Acestea sunt sursele cele mai bune. Aşa că cercetaţi şi faceţi cea mai bună alegere informaţională pentru voi. Eu am fost invitată partener media la acest eveniment şi va încurajez să va înscrieţi: https://www.facebook.com/events/392205727547275/

1094965_530782796976065_1427111326_n

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa Dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu*

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciere Încarc...
%d blogeri au apreciat: