O piele ca a unui funduleţ de bebe...e o expresie pe care lumea o tot foloseşte dar abia când am avut şi eu un bebeluş, am realizat că poponeţul respectiv nu e mereu neted, pufos şi fără nicio problemă. Noi nu ne-am confruntat cu chestii grave (dermatite, alergii la scutec etc) dar a avut şi Lidia câteva iritaţii. Trebuie să recunosc, avem noroc de un copil "bun de carne" cum se zice în popor, adică pielea ei pare să se refacă destul de repede. Însă, na, ştiţi cum e la primul copil, de îl ungi cu toate alifiile, am şi preîntâmpinat eventualele neplăceri aplicând un strat mic de cremă la fiecare schimbare de scutec, pe pielea curată.
Acum 5 ani erau pe piaţă câteva mărci des folosite, am cumpărat ce a recomandat pediatrul şi în general a fost ok. Atunci când a avut eritem fesier (lucru aproape inevitabil, mai ales în caz de diaree sau faimosul "pipi acid" despre care nici acum nu ştiu de unde vine şi ce se întâmplă cu el), am folosit apă termală şi apoi o cremă cicatrizantă, specială pentru leziuni bebeluşeşti (bineînţeles, după ce m-am panicat puţin 🙂 ). Recent, gama de creme protectoare a fost diversificată cu un produs românesc: Cutaden Bebe. Pentru că mi s-a dat şansa să vi-l prezint şi să-l şi ofer spre testare (unui câştigător, prin tragere la sorţi), am profitat şi am pus câteva întrebări care v-ar putea ajuta în decizia de cumpărare:
- E fabricat de Antibiotice SA dar nu este un antibiotic, corect? (stupid question dar am zis să mă asigur):
CutadenBebe este o cremă protectoare care poate fi aplicată zilnic pe pielea copilului mic, la schimbarea scutecului. Nu conţine antibiotic.
2. După ce am lămurit evidentul, am mers mai departe. Ce conţine, totuşi, crema şi cu ce diferă de mărcile concurente?
Crema conţine un număr minim de ingrediente, special selecţionate pentru rolul emolient şi protector asupra tegumentelor sensibile. În compoziţia produsului Cutaden® Bebe, se regăseşte o formă naturală de vitamina E, Vital ET® , α-tocoferol în variantă fosforilată, care protejează lipidele din membrana celulară de a fi degradate oxidativ, hrănind durabil pielea. Vital ET® şi-a dovedit eficienţa în tratamentul tegumentelor sensibile prin reducerea aspectului de roşeaţă a pielii indus de diferite agresiuni externe: bacteriene şi mecanice.
Ihtiolul, folosit ca un valoros antibacterian în îngrijirea pielii de peste un secol, conferă produsului un miros specific.
Oxidul de zinc este utilizat pentru calităţile de astringent, adsorbant şi desicant. Formează o barieră temporară peste ţesuturile expuse, cu efect în reducerea secreţiilor lichide şi favorizarea reepitelizării. Acest ingredient nu se absoarbe la nivel cutanat, fiind ca urmare non-iritant şi non-alergenic.
Compoziţie: Petrolatum, P EG-20 Stearate, Propylene Glycol Stearate, Zinc Oxide, Titanium Dioxide, Ichthammol, Disodium Lauriminodipropionate, Tocopheryl Phosphates. Prospectul complet aici
3. Ok, nu am fost as la chimie deci de la primele denumiri ştiinţifice, nu prea mai înţeleg aşa că îi cred pe cuvânt 🙂 Cert e că nu conţine alcool, coloranţi, alergizanţi, apă sau conservanţi, dar are ca ingredient principal o formă naturală de vitamina E. Se foloseşte la fel ca alte creme?
Cutaden® Bebe se aplică în strat subţire pe pielea curată şi se masează uşor. Atenţie! Nu se aplică pe leziuni suprainfectate sau exudative.
Aspecte pozitive:
- Roşeaţa şi iritatiile sunt reduse vizibil iar pielea bebeluşului se reface rapid şi devine moale şi netedă
- Este un bun emolient şi formează un strat protector la nivel cutanat
- Cutaden® Bebe menţine sănătatea pielii bebeluşilor care poate fi mai sensibilă deoarece nu este complet dezvoltată
Acum vă invit să încercaţi produsul: puteţi câştiga o cremă Cutaden Bebe publicând un comentariu mai jos (textul e la alegerea voastră), până pe 6 mai când extrag un câştigător. Succes! (şi apoi vă aştept cu impresii despre cremă).
Later edit: felicitări câştigătoarei Mihaela Lupu! Mulţumesc tuturor pentru participare, vă mai aştept pe blog!
10 răspunsuri la “Cum menţii un funduleţ de bebe pufos şi neted (tombolă Cutaden Bebe)”
Nu am încercat până acum Cutaden Bebe. Am folosit alte creme şi i-au mers cam toate foarte bine. Avem şi noi noroc cu un bebe care nu s-a iritat niciodată în zona scutecului, până acum.
Mă bucur că nici bebele tău nu are probleme cu iritațiile 🙂
Si eu prefer sa cumpar, in general, produse facute in Romania, macar asa stiu ca putem creste economic(nesemnificativ aportul meu), daca fabricile continua sa functioneze. Multumesc pt pont, in caz de nevoie o voi incerca pt bebe.
Ce faceti de 1 Mai? 🙂 Trebuie sa fie intrebare despre concurs sau este ok si aceasta intrebare?
Un comentariu legat de subiect dar reținut intenția de a participa și te-am înscris în concurs 🙂 Legat de întrebarea ta, vrem să facem o vizită prin Bulgaria, la Veliko Tarnovo, am auzit că e interesant orașul și e aproape
🙂 nu am incercat pana acum Cutaden Bebe, dar il voi pune pe lista de cumparaturi
Bună!
Eu folosesc ulei de cocos pentru zona scutecului și pana acum nu am avut probleme semnificative. Ocazional folosim și Bepanthen.
Mulțumim pentru sugestia Cutaden Bebe, merita încurajat consumul produselor autohtone.
Bine de știut. N-am avut probleme încă, dar niciodată sa nu spui niciodată.
Merita încercat si acesta poate este mai bun decat ce folosim.
Cu o întârziere de o zi, am efectuat extragerea: felicitări câștigătoarei Mihaela Lupu! Mulțumesc tuturor pentru participare, vă mai aștept pe blog!