Claudia şi ai ei şefi…de acasă 🙂

Claudia

Pe Claudia am apreciat-o, de când o ştiu, pentru ţinutele ei vestimentare cu un strop de personalitate. Ce-i drept, nu am avut şansa să o cunosc foarte bine, deci cu ocazia articolului de azi, am făcut pe detectivul, pentru a afla mai multe despre această prezenţă chic 🙂

Claudia e pedagog de formare, având la activ un master în Managementul  Resurselor  Umane, dar şi un doctorat, obţinut de curând, tot în domeniu. Job-ul ei este de HR Business Partner într-o corporaţie. Adică, pentru cei mai puţin avizaţi, un partener în resurse umane pentru un segment de business din cadrul companiei respective, o persoană care “traduce” nevoile din acel segment şi le transmite specialiştilor din HR, pentru a-şi adapta procesele, venind în întâmpinarea necesităţilor. Nu o să fac un tratat de resurse umane aici aşa că mă opresc cu explicaţiile şi vă spun ce o pasionează pe Claudia, că de fapt asta ne interesează pe noi 🙂 : din toată stufoşenia activităţilor în domeniu, ea consideră că cel mai mult i se potriveşte sprijinirea oamenilor în a-şi clădi o carieră bazată pe competenţele şi pasiunile lor şi în a se dezvolta personal.  “Este cert faptul că trăsăturile de personalitate reprezintă structura de bază în determinarea comportamentului de muncă. Opţiunea unui individ pentru un anumit job, reprezintă o înşiruire de alegeri şi decizii intermediare, care se iau în perioade de dezvoltare şi învăţare diferite.”

Fie vorba între noi, şi eu aş putea vorbi zile întregi despre lucrurile astea aşa că are de la mine un “go go go, Claudia!” 🙂 Este nevoie de persoane pregătite care să se poată implică şi dedica celor care, într-un mediu şi aşa incert şi instabil, pur şi simplu nu ştiu pe ce drum să o ia şi se împotmolesc în activităţi care nu le plac, târându-se efectiv, zilnic, la serviciu pentru a câştiga un venit mai mult sau mai puţin satisfăcător.

Dar ce o aşteaptă acasă, atunci când nu este un brav partener strategic al business-ului de pe plaiuri mioritice? Păi un soţ şi doi copilaşi: o fetiţă şi un băieţel.  Iată ce spune Claudia despre ei: “Rolul meu de mamă presupune program de lucru non-stop, ture de noapte, fără weekend-uri libere, timp în care sunt pe post de doctor, psiholog, pedagog, economist, actor, avocat, judecător, detectiv sub acoperire, maseur, bucătar, mecanic, bodyguard, şofer şi femeie de serviciu. Toate aceste lucruri fac diferenţa dintre un simplu job şi cariera de mămică.

Iar despre “şefii mei,’am numai cuvinte de laudă.. :D”

Si ce frumos e să ai “şefi” niste drăgălaşi ca ai Claudiei 🙂

Ca o încheiere, Claudia pune punctul pe i: “Nimic nu te pregăteşte pentru meseria de mamă. Poţi merge la cursuri susţinute de specialişti în domeniul creşterii şi îngrijirii copilului, poţi citi cărţi, poţi sta de vorbă cu alte mămici, şi cu toate acestea, te simţi în continuare nepregatită… şi aşa este firesc să se întâmple. După părerea mea, meseria de mamă nu este una uşoară, dar cu siguranţă este cea mai frumoasă. Este un amestec de bucurie, emoţie, oboseală şi mândrie iar satisfacţiile sunt pentru suflet.”

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Partajează asta:

Apreciază:

Apreciază Încarc...